Kenan Pirić će braniti protiv Italije: Nema bolje provjere nego protiv velikih reprezentacija
Foto: Tuzlanski.ba

Kenan Pirić (29) prvi je kandidat da stane na gol Bosne i Hercegovine protiv Italije u nedjelju navečer nakon što je Nikola Vasilj zbog povrede napustio reprezentaciju.

Dva dana uoči utakmice govorio je za press službu Nogometnog saveza BiH.

"Sve je uredu i imamo odlične uslove za rad. Stručni štab se dosta trudi da radimo kvalitetno", govori Pirić.

Italija je evropski prvak.

“Čeka nas teška utakmica, znamo svi kakav je protivnik. Ali to je ujedno nama dobra provjera, jer nema bolje utakmice da se dokažeš nego protiv ovakvih protivnika. Mislim da će biti sve dobro” smatra naš golman.

“Sezonu sam završio prije mjesec dana, ali sam održavao formu kroz treninge da budem spreman baš za ovakve situacije. Spreman sam da prekosutra stanem na gol!” jasan je Pirić.

Kenan je već sedam puta branio za BiH. Od toga je tri puta stajao po 90 minuta na golu. Posljednji put protiv Slovačke na kraju kvalifikacija za EURO 2024, prije toga upravo protiv Italije u Ligi Nacija 2020. godine i ranije također u eurokvalifikacijama protiv Lihtenštajna 2019. godine.

Pirić je nakon dvije uspješne sezone napustio redove kiparskog AEK-a iz Larnace, a engleski Dailystar objavio je ove sedmice da i Southampton, koji se vratio u Premiership, zainteresovan za bh. golmana.

Prijateljska utakmica, Italija – BiH, nedjelja 20,45 sati, Empoli.