Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventus kažnjen djelimičnim zatvaranjem stadiona zbog vrijeđanja Lukakua

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Juventus kažnjen je danas djelimičnim zatvaranjem stadiona u jednoj utakmici, nakon što su njegovi navijači na rasnoj osnovi vrijeđali napadača Intera Romelua Lukakua.

Lukaku je vrijeđan na rasnoj osnovi kada je u utorak u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa postigao gol iz jedanaesterca, u petom minutu nadoknade vremena i izjednačio na 1:1. On je zbog neprimjerenog slavlja ispred navijača Juventusa dobio drugi žuti karton nakon čega je isključen.

Rukovodstvo Serije A odredilo je da se donji sektor južne tribine na stadionu Alijanc zatvori za prvenstvenu utakmicu protiv Napolija 23. aprila, zbog rasističkih uvreda upućenim Lukakuu, prenio je BBC.

Lukaku je suspendovan na jednu utakmicu zbog crvenog kartona, a kazne zbog koškanja na kraju utakmice dobili su golman Intera Samir Handanović i vezni igrač crno-bijelih Huan Cuadrado.

Kuadrado je dobio suspenziju od tri utakmice jer je uhvatio za vrat i udario Handanovića, a kapiten Intera će pauzirati jedan meč zbog učešća u incidentu.

Revanš utakmica polufinala Kupa igra se 26. aprila u Milanu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,