Jović: Ako bude igrala Premijer ligu Sloboda će imati najjeftiniju ekipu u historiji
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalski klub Sloboda i navijači narednih dana slavit će ekspresan povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a onda slijedi otriježnjenje.

Aleksandar Jović, prvi čovjek Odbora za upravljanje, na današnjoj konferenciji za medije nekoliko puta je ponovo rečenicu: "Ako Sloboda bude igrala Premijer ligu".

"Pod uslovom da igra Premijer ligu BiH, Sloboda će imati najjeftiniju ekipu u historiji takmičenja", naveo je Jović da ih najviše muka pokreće.

Slobodine muke svima su manje-više poznate. Oni su finansijske, ali i organizacijske prirode. Jović je kazao da bi 15 rasprodatih stadiona riješilo mnoge probleme kluba, a da jedna od 15 rasprodatih utakmica može biti već u subotu kada Crveno-crni dočekuju Simm Bau u meču svečanog karaktera.

- Stekli smo dojam da je Sloboda punila svaki stadion više nego što je punila svoj - rekao je Jović.

- Sloboda ima puno problema, borimo se s tim. Odgovor na sve probleme leži u 15 krcatih stadiona. Sloboda je riješila sve probleme sa 15 punih stadiona, 15 rasprodatih utakmica - dodao je Jović.

On je istakao da klubu interno predstoji reorganizacija.

- Treba da donesemo odluke, neću da kvarim svečanost, ali puno je upitnika iz moje i vizure mojih saradnika. Ukoliko budemo igrali Premijer ligu, to će sigurno biti najjeftnijija ekipa u historiji. Ovdje moramo za sva vremena da presječemo neke stvari. U igračkom kadru trenutno imamo 25 igrača, a plaćamo više od 60. Pokušat ćemo, ponovo naglašavam, ukoliko budemo igrali Premijer ligu, da to stavimo na realne osnove. Da od Slobode probamo napraviti izlog u koji će dolaziti igrači koji mogu nešto da ponude, ne potrošeni, igrači koji puno koštaju, malo daju...U narednim danima predstoji nam niz razgovora. Do ponedjeljka ćemo odmoriti, onda kreću intenzivni razgovori sa svim relevantnim adresama za koje smatramo da nam mogu pomoći - istakao je Jović.

On je zaključio da je mnogo upitnika za narednu sezonu i da je još rano obećavati bilo šta, te da je Slobodi potrebna podrška.