Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od najvećih vraća se na teren: Zlatan Ibrahimović postaje trener?

Preuzmite sliku

Legendarni švedski napadač bosanskohercegovačkog porijekla Zlatan Ibrahimović nedavno se oprostio od igračke karijere. Jedan od najvećih u historiji nogometa, ipak bi se mogao ekspresno vratiti nogometu, ovoga puta u ulozi trenera.

Ibrahimović bi uskoro mogao preuzeti FC Milan koji je u dva navrata predvodio kao igrač, piše talijanska La Repubblica.

Milan je u subotu upisao poraz na gostovanju kod Atalante. Domaćin je u Bergamu slavio s 3:2 i tako goste udaljio od borbe za titulu.

Milan sada zaostaje devet bodova u odnosu na vodeći Inter, a Talijani pišu kako će, ako izgubi od Newcastlea u Ligi prvakaStefano Pioli postati prošlost. A njega bi trebao zamijeniti dvojac Ignazio Abate Zlatan Ibrahimović.

  • Milan je i ranije računao na Ibrahimovića kojeg su htjeli ostaviti na nekoj od rukovodećih pozicija, ali sada mu se otvara prilika da sjedne na klupu i vodi ekipu s bivšim braničem Milana Abateom koji trenutno uspješno vodi juniore kluba.

    Ibrahimović i Abate bili su suigrači u Milanu tokom Zlatanovog prvog boravka na San Siru i od tada održavaju prijateljski kontakt. Istina je da nemaju iskustva u trenerskom poslu, ali Milan bi s Ibrahimovićem, rođenim pobjednikom, mogao puno toga dobiti. (Tuzlanski.ba) 

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje