Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jahić: U Medulinu imamo dobre uslove za rad, nedostaje nam realizacija

Preuzmite sliku

Fudbaleri i stručni štab FK Sloboda se od prošlog petka nalaze na pripremama u Medulinu gdje nastoje da se što bolje pripreme za proljetni dio takmičarske sezone u m-tel Premijer ligi BiH i Kupu BiH.

Sa ekipom nisu otputovali Said Husejinović, Mladen Veselinović i Edis Boturović, mladi junior koji je zbog poziva u juniorsku reprezentaciju propustio klupske pripreme u Medulinu. Trećeg dana priprema, ekipi se naknadno pridružio Veselinović, dok je Husejinović ostao u Tuzli i trenira po individualnom programu.

U dosadašnjem dijelu priprema u Medulinu, ekipa Slobode je odigrala dvije pripremne utakmice. Prva je završena neriješenim rezultatom protiv ekipe Karlovca, dok je u drugoj poražena rezultatom 1 – 0 od ekipe Rudara iz Prijedora. O ekipi, pripremama i utakmicama, komentar je dao asistent u stručnom štabu Mladena Žižovića, Adnan Jahić.

“U Medulinu imamo dobre uslove za rad. Moramo biti zahvalni Upravi, rukovodstvu kluba, što su nam omogućili ovakve uslove. Momci se maksimalno trude, nametnuli smo im jak ritam. U svakoj utakmici koju smo odigrali, igrali smo pod nekim opterećenjem. Rezultat nam je bio u drugom planu. Nedostaje nam realizacija, ali kada sumiramo kompletnu situaciju, mislim da će i to u konačnici biti dobro”, kazao je Jahić, te dodaje da su fudbaleri Slobode protiv ekipe Rudara imali šest ili sedam dobrih prilika, pogodili su tri puta stativu, jednom prečku.

U subotu je planirana i posljednja prijateljska utakmica u Medulinu u kojoj će priliku za igru dobiti fudbaleri koji su imali manju minutažu.

“Sutra igramo posljednju utakmicu na pripremama i priliku za igru će dobiti fudbaleri koji su do sada imali manju minutažu. Nakon toga slijedi povratak kući. Odigrat ćemo još jednu prijateljsku utakmicu i generalku sa Radnikom. Mislim da ćemo spremni ući u prvenstvo. Nismo gomilali igrače. Naš dobitak je što je većina fudbalera na okupu već drugu godinu i što će tu biti mnogo igrača koji su ponikli u Slobodi i našem omladinskom pogonu”, dodaje Jahić.

Za novajliju, Nedima Hadžića, kaže da je školovan fudbaler i neko ko će pomoći ekipi u ostvarivanju dobrih rezultata. Stručni štab očekuje da će ekipa biti kvalitetnija u odnosu na prethodnu polusezonu povratkom Jusića, koji se žali na povredu, i povratkom Husejinovića u sastav.

Jedan od fudbalera o kojem pohvalno pričaju u stručnom štabu je Dženis Beganović. Beganović, koji je izuzetno borben i predan radu, fokusiran na obavljanje svih zadataka zadatih od strane stručnog štaba, kaže da je atmosfera u timu odlična i da svi marljivo rade.

“U Medulinu imamo odlične uslove. Imamo svoj mir i skoncentrisani smo isključivo na trening i rad. Još smo u fazi uigravanja i primanja zahtjeva koje dobijamo od stručnog štaba. Kompletan proces ide u dobrom smijeru. Nadam se da ćemo nastavak sezone dočekati bez povreda i siguran sam da ćemo biti spremni odgovoriti zahtjevima koje pred nas postavi stručni štab”, kazao je Beganović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,