Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jahić: “Da imamo suđenje kao Leotar, bili bi peti”

Preuzmite sliku

Fudbaleri Željezničara u subotu na Grbavici pobijedili su Slobodu sa 1:0, u susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je tako došao do prve pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, ne računajući utakmicu Kupa, a strijelac jedinog gola bio je Nedim Mekić u 20. minuti iz penala.

Nakon ovog poraza Sloboda se našla na dnu tabele i predstoji joj grčevita borba za opstanak.

  • Trener Slobode Adnan Jahić je u press centru Željezničara na konferenciji poslije susreta sa ovim timom dao veoma zanimljivu konstantaciju.

    “Čestitke Želji na pobjedi, na tri boda koja će ih dići pred derbi. Pojedini igrači su podlegli atmosferi, desi se gol kakav se desi, u drugom dijelu smo bili bolji protivnik, nismo postigli gol, ali smo imali dvije-tri izrazite akcije da probamo dati gol. Nemam šta zamjeriti igračima, dali su svoj maksimum” – objasnio je Jahić pa dodao:

    “Slobodu je zadesilo to što je zadesilo, ne možete napraviti nikakve korekcije, a ni zamjene. Moram naglasiti da Sloboda igra najpoštenije u cijeloj ligi, žao mi je kartona koje smo dobili, prestrogo su dodijeljeni. Pratio sam Leotar u Trebinju, nisam vidio da je iko iz Leotara sa dva trenera, dobio treći. Razmišljate o milion stvari koje nisu u opisu trenera. Zahvalio bih se Želji, sve je bilo korektno, čestitam Želji na tri boda u jednoj muškoj igri”

    .U nastavku pres konferencije poslije poraza od Željezničara sa 1:0, Jahić je takođe istakao da bi Sloboda bila bar peta na tabeli da ima bolje suđenje.

    “FK Sloboda i budžet koji ima upada u problematiku, imamo dosta domaćih igrača u rosteru, prethodne sezone je ispalo kako je ispalo, a ove igramo najpoštenije u ligi. Vi novinari znate na šta ja potenciram. Ne znam da li postoji ijedna utakmica da je Sloboda bila zaštićena. Gostujući teren u Banovićima je također problem. Nemate gledatelje svoje. Zamislite kakav je motiv igračima Želje, a kako je Leotaru danas u onom ambijentu igrati, a kako je nama” – rekao je Jahić pa dao zanimljiv komentar o Leotaru:

    “Da imamo suđenje kao Leotar, bili bi peti. Ne znam da li se namjerno sabotira ili ne, ja mogu govoriti o trenutnom rukovodstvu Slobode, to su pošteni i čestiti ljudi. – Ako pogledamo današnju utakmicu, mislim da je Željo slabo igrao. Ako pogledamo kvalitet igrača Želje i Slobode, domaći su trebali odigrati duplo bolju utakmicu. Kapetanović je tek izašao iz juniora, zamislite kakav je pritisak igrati na ovakvoj Grbavici. Željo je stajao na polovini, imali smo kornera, Maksimovićev šut je Kosorić izbacio sa gol linije. Valja doći do 20 metara od gola Želje, mislim da smo bili bolji protivnik. Ja ubacujem Delića iz TOŠK-a, a Mulalić, Armina Hodžića. Zamislite kako je meni”. (meridianbetsport.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje