Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić protiv Širokog izvodi sastav u koji je nastupio protiv Mačve?

Preuzmite sliku

Nogometaši Slobode od jučer se nalaze u Širokom gdje je trener Vlado Jagodić odredio karantin do odlaska na Pecaru.

Trener Tuzlaka optimist je unatoč neigranju Krpića, Osmanagića, Ćuluma i Đorđilovića, igrača koji će apstinirati zbog nezavršene “papirologije“.

Sloboda nijednom u povijesti nije slavila na Pecari. Širokobriježani i “crveno-crni“ odigrali su u Premijer ligi 19 utakmica od kojih su “škripari“ pobijedili u 11 mečeva, dok je Slobodi pripalo 6, uz dva remija.

U prošloj sezoni Sloboda je na Pecari uzela bod (2:2), dok je na Tušnju pobijedila (1:0).

– Zašto mi ne bismo bili prva generacija koja se iz Širokog vraća s pobjedom – izjavio je Jagodić na posljednjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Nije želio objelodaniti u kakvom sastavu će Sloboda večeras nastupiti protiv od poraza sa škotskim Hibernijanom ranjenog Širokog. Ali, sudeći prema popisu igrača koji su otputovali u Hercegovinu, može se lako zaključiti da će Jagodić izvesti sastav koji je nastupio u “generalci“ protiv šabačke Mačve, prošle subote (1:0).

Na toj utakmici Sloboda je prikazala čvrstu igru, možda i najbolju tokom pripremnog perioda, a nastupili su: Muminović – Todorović, Ignjatović, Mehmedagić, Lazevski – Jahić, Kalezić, Ordagić, Husić – Tandir, Ziljkić.

Na klupi se nalaze Erić, Salkić, Zukić, Salihović, Grahovac, Hairlahović, Hodžić i Omerović, a ko će od njih osjetiti slast prve utakmice za bodove, ovisit će od zbivanja na terenu i kretanja rezultata.

Utakmica Široki – Sloboda igra se večeras od 21 sat. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,