Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Imamo dosta problema sa sastavom, navijači sa tribina mogu donijeti prevagu

Preuzmite sliku

Povodom utakmice 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine danas je press konferenciju održao FK Sloboda. Prisutnim novinarima obratio se šef stručnog štaba Vlado Jagodić i novi kapiten tima Amer Ordagić.

Jagodić se na početku konferencije za medije kratko osvrnuo na poraz protiv Mladosti i priznao da upravo on snosi najveću odgovornost za poraz od 3:1.

“Možda sam mogao igru nešto drugačije da postavim, mogli smo igrati defanzivnije i tu bi Musemić teško našao rješenje ali to je sada iza nas i treba da se okrenemo narednoj utakmici koja nas očekuje sutra” – kazao je Jagodić koji se pred susret sa Metallegheom iz Jajca našao u velikim problemima zbog nedostatka nekoliko standardnih prvotimaca.

Najbolji strijelac lige Sulejman Krpić je od danas i zvanično postao novi član ekipe AIK iz Stockholma.Osim Sulejmana Krpića, Jagodić ne može računati na Ibrahima Škahića koji ima tri žuta kartona, Samira Efendića zbog smrtnog slučaja u porodici, te zbog bolesti na Nemanju Stjepanovića, Aleksandra Subića i Samira Merzića.

“Sutra će šansu dobiti mladi igrači i na njima je to da iskoriste. Žao mi je što nije spremna dokumentacija za Almedina Zilkića i Miloša Kalezića ali obećavam svima koji dođu na utakmicu borbu za svaku loptu na terenu. Vjerujem da će navijači doći u velikom broju i biti naš ne kako kažu 12-ti već u ovom slučaju 11-ti igrač. Poziciju Krpića najvjerovatnije zauzima mladi Tandir” – istako je Jagodić.

Nakon trensfera Krpića iz Slobode u AIK kapitenska traka je dodijeljena Ameru Ordagiću koji će sutra biti glavna uzdanica Vlade Jagodića.

“Smatram da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat ali to je moguće samo ukoliko svi damo svoj maksimum. Poštujem sutrašnjeg protivnika ali također vjerujem u nas i naše navijače” – kaže Ordagić.

Utakmica Sloboda – Metalleghe igra se sutra od 15 sati. Glavni sudija na susretu bit će Haris Kaljanac iz Sarajeva. (Tuzlanski.ba)

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje