Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izvršni odbor od svih selektora tražio izvještaje, Petev dobija još jednu šansu

Preuzmite sliku

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine naložio je selektorima svih reprezentativnih muških selekcija – od U-15, do „A“ tima, da do sljedeće sjednice bh. fudbalske vlade dostave pismene izvještaje, saznaje i prenosi Dnevni avaz.

“Zaključak Izvršnog odbora je da se za narednu sjednicu dostave svi materijali, odnosno izvještaji selektora, rekao je za Avaz potpredsjednik Izvršnog odbora NSBiH Irfan Durić i dodao:

“Naredna sjednica Izvršnog odbora planirana je za 15 ili 16 dana, početkom maja. Na posljednjoj sjednici imali smo goste iz FIFA-e i UEFA-e, tako da smo samo načeli, otvorili tu temu, a nastavit ćemo je za dvije-tri sedmice.”

Potpredsjednik NSBiH je demantirao informaciju objavljenu u nekim bh. sportskim medijima da selektor naše A reprezentacije Petev ne mora pisati izvještaj.

“Ne, ne – to su neki spinovi. Svi selektori pišu izvještaje – od U-15 do „A“ selekcije. Uglavnom, na posljednjoj sjednici smo bili fokusirani na ugovore za hibridne terene, te na redovnu sjednicu Generalne skupštine Nogometnog saveza BiH.”

Durić nije želio komentirati informaciju iz fudbalskih kuloara da će biti smijenjeni selektori svih omladinskih takmičarskih selekcija i reprezentacije BiH U-21 – Šabić, Barbarić, kojem je istekao ugovor, te Starčević.

Navodno, selektor Petev će dobiti još jednu šansu i u junskom, prvom dijelu Ligi nacija bit će na popravnom ispitu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje