Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Izrael danas igra u Prištini: Snajperisti na krovovima prije utakmice, ovo se ne pamti

Preuzmite sliku

Na gradskom stadionu Fadil Vokrri u Prištini večeras u 20.45 sati, odigrat će se kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo u fudbalu između reprezentacija Kosova i Izraela.

Ovo je prvi put da  izraelske reprezentacije nastupa od početka sukoba u Pojazu Gaze. Utakmica je trebala da se igra 15. oktobra, ali je UEFA upravo zbog sukoba prolongirala odigravanje meča.

Reprezentativce i čitavo osoblje čuvaju jake policijske snage.

“Očekuje se oko 300 policajaca i pripadnika specijalnih jedinica. Snajperisti će biti raspoređeno na krovove kuća u blizini stadiona. Specijalci su oko hotela 24 sata na dan i svaki gost prolazi kroz najsnažnije mjere opreza”,  piše portal One iz Izraela.

Kosovski napadač Vedat Muriqi prokomentarisao je ponašanje izraelske policije:

“Izraelska policija nas provjerava na aerodromu u Prištini. Ovo je jako čudno, ovakve stvari se nisu nikada događale. Ništa od ovog nije bilo kad su dolazile Rumunija i Crna Gora. Ovo nije rat, ovo je fudbal. Iskreno, ovo je skandal. Prije svega, šta oni rade u našoj domovini?”,  pitao se napadač Mallorce pa dodao:

“Ne razumijem zašto su Izraelci toliko zabrinuti, došli smo ovdje igrati fudbal. Ne zanima me jesu li pod pritiskom, nevjerovatno je da je izraelska policija došla ovdje nas provjeravati, posebno na aerodromu u Prištini. Mi smo ovdje zbog sporta, ne rata ili politike. Ja sam protiv politike u sportu, ali nažalost ovakve stvari se događaju”, zaključio je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje