Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivan Rakitić: Miralem Pjanić je jedan od najpodcjenjenijih fudbalera na svijetu

Preuzmite sliku

Ivan Rakitić, fudbaler Barcelone, je kazao da je Miralem Pjanić, vezista Juventusa i reprezentacije BiH, jedan od najpodcjenjenijih fudbalera na svijetu, kao i da bi volio igrati s Cristianom Ronaldom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hrvatski reprezentativac posljednjih mjeseci neprestano je povezivan s prelaskom u Juventus, ali u zimskom prelaznom roku koji je nedavno završen taj posao nije realizovan. Rakitić je dao intervju za “Bleacher Report”, a njegove izjave pojačale su špekulacije o prelasku u redove italijanskog šampiona.

“Za mene je jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu Miralem Pjanić. Jose Mourinho je, na primjer, istakao moje ime. Međutim, za mene je Pjanić, također, u tom visokom društvu”, kazao je Rakitić.

Niz godina Rakitić u Barceloni igra s Lionelom Messijem, ali priznaje da ne bi imao ništa protiv i da zaigra u istom timu s Cristianom Ronaldom, još jednim fudbalerom koji spada u red onih za koje se kaže da su među najboljima svih vremena.

“Messi je najbolji svih vremena i fantastično je igrati uz njega. Naravno da bih volio da igram s Ronaldom, on je jedan od najvećih igrača u istoriji fudnala. Zaista se može uživati gledati ga i svi mogu vidjeti kakav posao radi za Juventus”, istakao je sjajni 31-godišnji hrvatski veznjak.

Rakitić je profesionalnu karijeru počeo u Baselu iz kojeg je prešao u Schalke 04, da potom otišao u Sevillu. Od 2014. godine je u Barceloni za koju je odigrao 294 takmičarske utakmice i postigao 35 golova. U dresu reprezentacije Hrvatske upisao je 106 nastupa uz 15 pogodaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,