Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ćiro: Rado bih došao u Slobodu; Ibraković: Blizu mu je klinika!

Ciro Blazevic Velika6
Preuzmite sliku

Ćiro nam nije precizirao od koga je i kada dobio ponudu da preuzme Slobodu

\"Ciro– Ako me niko ne bude zvao, odoh voditi Slobodu iz Tuzle!

Ove riječi Miroslava Blaževića u intervjuu za \”Al Jazeeru\” pokrenule su pravu lavinu u Tuzli – Ćiro dolazi spašavati Slobodu, glasila bi vijest koja bi ohrabrila sve poklonike posrnulog kluba.

No, iako je nekadašnji selektor nogometne reprezentacije BiH doista i rekao da bi preuzeo Slobodu, o čemu svjedoči i videosnimak intervjua, ipak su sve prilike da se to neće obistiniti. U jučerašnjem razgovoru za naš list Ćiro je objasnio i zašto:

Tuzli sve najbolje

– Nažalost, nisam spreman za to zbog svog zdravstvenog stanja. Morao sam na operaciju nekog nerva oko kičme koji mi se ukliještio i tek sam izvadio konce – rekao nam je telefonom iz Zagreba te je dodao:

– Zaista bih rado prihvatio taj izazov, jer sam specijalista za spašavanje klubova koji su u lošem stanju, ali nadam se da će se oni i bez mene spasiti. Pozdravljam sve Tuzlake i želim im sve najbolje. Ja, nažalost, psihički i fizički trenutno nisam u stanju raditi takvu vrstu posla.

Ćiro nam nije precizirao od koga je i kada dobio ponudu da preuzme Slobodu. Predsjednik Davud Zahirović rekao je, međutim, za \”Dnevni avaz\” da niko iz kluba nikada nije zvao Blaževića da bude trener.

\"ciiro-sloboda

Novi trener

– Niko ga nikada nije zvao niti smo razmišljali o dovođenju Ćire za trenera. S druge strane, cijenimo to što nas spominje i što pozitivno razmišlja o Slobodi, čak i bolje nego neki ljudi iz našeg okruženja. Zahvaljujemo mu na tome.

No, iako je Blažević istaknuti fudbalski stručnjak, Sloboda ima novog trenera Abdulaha Ibrakovića, s kojim smo potpisali ugovor na dvije godine i s kojim imamo velike planove za budućnost – rekao je Zahirović.

Idem u Iran

Na pitanje šta će raditi ako mu oporavak bude tekao dobro, hoće li se vratiti u Iran ili će razmišljati o nečemu novom, Ćiro je odgovorio:

– Idem u Iran da vidim kakva je situacija, a onda ću možda razmisliti šta dalje. Volim raditi i želim raditi, ali sada mi je zdravlje najpreče – zaključio je Blažević.

 

Ibraković: Blizu mu je klinika

I aktuelni trener Ibraković bio je iznenađen vijestima o navodnoj ponudi Blaževiću da preuzme ekipu.

– Otkako sam imenovan (3. maja – op. a.), koliko ja znam, niko ga iz kluba nije zvao. Lijepo je da Ćiro ima pozitivno mišljenje o Slobodi, pogotovo u ovom trenutku. Možda je to za Slobodu rekao zbog blizine tuzlanske Klinike za srce – izjavio je Ibraković za naš list, aludirajući na Blaževićeve nedavne pretrage u Centru za srce.

Izvor: Dnevni Avaz / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: