Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Investicija vrijedna oko 60 miliona eura: Ovako bi trebao izgledati novi Dinamov stadion

Preuzmite sliku

Investicija je vrijedna oko 60 miliona eura, a realizirati se može u roku 3 godine

Već godinama traju prepucavanja o tome gdje bi trebao biti i kako bi trebao izgleati Dinamov stadion. Od famoznog ‘plavog vulkana’ na Kajzerici, pa do nekoliko ideja na alktuelnoj poziciji, ali do dana današnjeg ništa se nije dogodilo niti pomaknulo po tom pitanju.

Ovog puta GNK Dinamo je na društvenim mrežama dao svoju viziju stadiona, a vizualni izgled napravio je zagrebački arhitekt Otto Barić,

“U trenucima kada naši igrači pišu nova vječna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebao izgledati naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA-e, vizualni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekt g. Otto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane tvrtke Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije. Novi Dinamov stadion uključuje:

– 34 000 natkrivenih mjesta

– 3000 VVIP mjesta

– vrhunski hospitality

– medijski centar

– osiguran smještaj za gledatelje s invaliditetom

i još mnogo toga. Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje investicija je vrijedna oko 60 miliona eura, a realizirati se može u roku 3 godine. Želimo sudjelovati u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom, objavili su iz Dinama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,