Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igrač Juventusa se rasplakao nakon što je skrivio gol, odmah izveden iz igre

Preuzmite sliku

Nicolo Fagioli sjedio je u suzama na klupi nakon što je zamijenjen odmah nakon što je njegova pogreška donijela pobjedu Sassuolu.

Navijači su bili podijeljeni oko “previše nemilosrdnog” tretmana šefa Maxa Allegrija prema Fagioliju dok su saigrači pokušavali utješiti talijanskog veznjaka.

Loše izbijanje lopte 22-godišnjaka iskoristio je Gregoire Defrel, kojemu je Fagioli praktički asistirao za pogodak u 64. minuti.

Nakon što im je oduzeto 15 bodova zbog nezakonitih transfera, Juventus sada zaostaje četiri boda za prvih šest.

Odmah su uslijedile i reakcije na društvenim mrežama.

Daniele De Felice objavio je fotografiju uplakanog Fagiolija uz opis “Najmanje ima tvoje krivice”.

Jedan obožavatelj je objavio “Gledam ovo i mislim, ovo je razlog zašto je Allegri osvojio 5 naslova Serie A. Cijenim Fagiolija, ali NIKO ne treba biti previše zaštićen, NIKO.”

Drugi je napisao “Fagioli u suzama na klupi nakon što je izašao. Da, pogriješio je, ali ovo nije na njemu. Bio je briljantan toliki dio sezone. Ne može dopustiti da mu to uđe u glavu.”

A treći je tvrdio “Neki su treneri previše nemilosrdni prema mladima.”

No, mnogi su navijači podržali asa da se vrati kao glavni igrač Stare dame.

Takvi stavovi su uključivali izjave poput “Fagioli je pogriješio, ali on je jedan od rijetkih igrača za kojeg možete vidjeti da mu je iskreno stalo do dresa i našeg kluba. Zapravo ga volim.”

Ali možda jedan komentar je najvjerovatnije govorio za većinu.

“Plakanje Fagiolija je tako srceparajuće. Čak i najbolji griješe. Bila je to nesreća kada je dao loptu Sassuolu da zabije. I dalje je isti igrač kojeg svi žele vidjeti u veznom redu Juventusa.”

Filip Kostić je izveden u isto vrijeme kad i Fagiolo, a Allegri je uveo Fabija Mirettija i Federica Chiesu u neuspjelom pokušaju da spasi barem bod.

“Njegove suze znače da je odgovoran dječak. Pogriješio je, ali nije kriv za poraz, svi smo mi odgovorni”, oglasio se Allegri nakon utakmice.

U međuvremenu, Napoli i dalje ima 14 bodova prednosti u talijanskoj prvoj ligi.

No, pogodak Tammyja Abrahama u nadoknadi vremena pomogao je Romi Josea Mourinha da ode na treće mjesto u nedjeljnoj domaćoj pobjedi nad Udineseom od 3-0.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje