Ibrahimović o ratu u Ukrajini: Tragično je ovo što se danas događa, trudim se da ne pratim
Foto: Tuzlanski.ba

"Tragično je ovo što se danas događa, ne bi uopće smjelo, poručio švedski napadač"

Zlatan Ibrahimović se tokom press-konferencije reprezentacije Švedske uoči baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo dotakao i rata u Ukrajini.

Švedska će u četvrtak igrati protiv Češke, a pobjednik tog meča će za plasman u Katar igrati protiv Poljske koja je zbog izbacivanja Rusije prošla direktno u finale.

- Teško je govoriti o ratu, jako je teško. Svoju poruku prenosim kroz fudbal. Igrat ćemo fudbal i nastojat ćemo na taj način širiti energiju i ljubav. Tragično je ovo što se danas događa, ne bi uopće smjelo. Trebali bismo rješavati stvari na normalan način u 2022. godini, a ne prolaziti kroz ratove u kojima ljudi moraju patiti zbog stvari zbog kojih ne bi trebali. Upravo smo prošli pandemiju, izašli iz nje i počeo je rat... - rekao je Ibrahimović.

Napadač Milana je dodao kako izbjegava pratiti dešavanja i da nastoji biti pozitivan.

- Želim biti pozitivan, dijeliti ljubav i imati mir. Mir i ljubav. To je ono za šta se zalažem i nadam se da će doći što prije. Da budem iskren, gasim TV i ne pratim medije. Rečeno mi je, priča se o tim dešavanjima, ali ne pratim. Nadam se da će se stvari riješiti, ali izbjegavam pratiti. Ja sam protiv svega i protiv rata, teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari - priznao je Šveđanin.

Iako je rat (bio) u fokusu, Ibrahimović je otkrio što ga još brine. A odnosi se na njega lično. Spomenuo je kraj karijere.

- Imam onaj mali strah - šta će biti kasnije? Znam da će mi se otvarati razne prilike, da ću dobivati razne ponude, ali taj adrenalin koji sam osjećao na terenu ipak neću dobiti nigdje drugdje. Zato me hvata panika. Nastavit ću dokle god mogu i uživati dok traje. No zasad se još uvijek osjećam dobro i ne žalim se, navodi 40-godišnji napadač Milana. (Tuzlanski.ba)