Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Humanitarna fudbalska utakmica zakazana u Zenici: BH Fanaticosi igraju protiv legendarnih Zmajeva

Preuzmite sliku

Iako je 21. mart rezervisan za baraž utakmicu između Bosne i Hercegovine i Ukrajine, ovaj datum će svim istinskim navijačima naše nogometne reprezentacije biti ispunjen sportom, zabavom, ali i prilikom za činjenje dobrog djela.

BHFanaticos su 21. decembra 2023. godine, proslavili 23 godine od osnivanja, a u znak dugogodišnje međusobne saradnje sa Udruženjem Pomozi.ba, zajedničkim snagama organizuju humanitarnu fudbalsku utakmicu u Areni Zenica, koja će početi u 15 sati, 21. marta.

Sa jedne strane, navijači bh. reprezentacije, isti oni koji su godinama pratili i bodrili sve naše reprezentativne selekcije na stadionima i u dvoranama širom svijeta, a sa druge strane ekipa Udruženja Pomozi.ba, koju će činiti legende bh. fudbala, među kojima će biti Senijad Ibričić, Zlatan Bajramović, Zlatan Muslimović, Kenan Hasagić, Elvir Bolić, Elvir Rahimić, Darko Maletić, Bruno Akrapović, Avdija Vršajević, a svoj dolazak trebaju potvrditi i Sergej Barbarez, te Vedad Ibišević, kao i mnogi drugi igrači iz sjajnih generacija koje je naša selekcija imala.

BHFanaticosi i legende će odigrati utakmicu jedni protiv drugih, za čast, za prestiž, ali će igrati i zajedno za sve Bosance i Hercegovce, kojima je potrebna pomoć za liječenje. Sav prihod od ulaznica i sponzora ići će u humanitarne svrhe, tačnije u Fond Udruženja Pomozi.ba, namijenjen za liječenje oboljelih bh. građana. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje