Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Historijska utakmica ženske selekcije FK Sloboda: Djevojke ostale neporažene u debiju

Preuzmite sliku

Jučer je na Gradskom stadionu u Živinicama odigran jedan od onih mečeva koji će se prepričavati.

Ženska selekcija FK Sloboda je igrala protiv ŽFK Fortune i konačan rezultat je bio izjednačen, 2-2. Nakon sjajnog uspjeha osvajanja Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, ova hrabra ekipa je ponosno zakoračila na scenu Premijer lige za žene, pokazujući svu svoju strast i borbenost.

Emina Zolotić je bila prva koja je donijela radost Slobodi, postigavši fenomenalan gol sa tridesetak metara udaljenosti u 24. minuti meča. Međutim, protivnice nisu ostale dužne i brzo su uzvratile, poravnavši rezultat u 36. minuti zahvaljujući golu Smiljanić Slađane.

Fudbalerke Slobode nisu posustale već su pokazale još više želje za pobjedom. Lamija Oštraković je postigla fantastičan gol iz slobodnog udarca, te je Slobodi vratila gol prednosti. U drugom poluvremenu, protivnice su iz kaznenog udarca postigle gol kojim su poravnale rezultat na 2-2. Izborile su bod, ali nisu slomile srce naših hrabrih devojaka u njihovom premijernom nastupu.

Na terenu za Slobodu su nastupile: Delalić, Milkunić, Petrović, Zolotić, Topalović, Oštraković, Bilalić, Mešić, Ahmić, Selimović, Tutnjić. Na klupi su strpljivo čekale svoju priliku: Dropić, Kuzmić, Memišević, Osmanović, Jurišić.

Ohrabrenje i smjernice za igru dolazile su sa klupe koju su vodili Armin Mujezinović i Alen Kapidžić. Iako rezultat nije bio u korist FK Sloboda, ostavile su neizbrisiv utisak svojom hrabrošću i strašću prema fudbalu. Sada koračaju ka budućim izazovima uz podršku cijele zajednice, spremni za borbu tokom cijele sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje