Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hajduk korak dalje od titule: Jakirović sa Dinamom utišao prepuni Poljud

Preuzmite sliku

U derbiju 28. kola SuperSport HNL-a nogometaši Dinama koje predvodi bh. stručnjak Sergej Jakirović su pobijedili splitski Hajduk rezultatom 1:0 i gotovo sigurno ugasili snove Splićana o tituli.

S druge strane, Dinamo će do kraja voditi veliku borbu za naslov sa Rijekom za kojom zaostaje pet bodova, ali ima i utakmicu manje na svom kontu.

Hajduk je sada treći sa sedam bodova manje od Riječana i jasno je da u preostallih osam kola ima samo teoretske šanse da stigne do toliko željene šampionske titule.

Što se tiče same utakmice Dinamo je poveo u 38. minuti kada se Petković majstorski namjestio na udarac sa vrha šesnaesterca i prizemnim udarcem matirao je Kalinića za 1:0.

Sudijska nadoknada prvog dijela donijela je veliku dramu. Prvo je Livaja sjajno proigrao Moufija, koji je izbio sam pred Nevistića i prebacio ga, ali Bernauer je stigao loptu i izbio je gol-linije.

Na drugoj strani, Baturina je udarcem sa 16 metara pogodio stativu i ostalo je 1:0.

U nastavku je Hajduk pritiskao, te je propustio nekoliko izrazitih šansi za gol. U 69. minuti Moufi je šutirao iskosa sa desetak metara, ali Nevistić je fenomenalno odbranio njegov udarac.

Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,