Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžibegić posjetio FK Sloboda: Omladinski pogon garancija budućnosti reprezentativnih selekcija

Preuzmite sliku

Selektor  nogometne “A” reprezentacije BiH Faruk Hadžibegić i njegov pomoćnik u stručnom štabu Mehmed Janjoš boravili su danas u Tuzli gdje su razgovarali sa čelnim ljudima kluba Slobode.

Ovom prilikom Hadžibegović i Janjoš su upoznati sa načinom i funkcionisanjem FK Sloboda, a pored rada sa prvim timom značajna pažnja se posvećuje i radu u omladinskim selekcijama. Gosti su se interesovali koliko ima talentovanih mladića u omladinskom pogonu što je svakako dobra garancija za rezultate u budućem periodu. Poznato je od ranije da Sloboda  značajnu pažnju posvećuje radu u omladinskom pogonu i da su brojni igrači došli do prvog tima, a mnogi od njih i do reprezentativnih selekcija.

  • Nakon ranije pojedinačnog obilaska fudbalera naše nacionalne selekcije, selektor se odlučio da u neposrednom kontaktu sa predsjednicima premijerligaša dobije potpune informacije o klubovima. U društvu Hadžibegića i Janjoša danas su bili članovi stručnog štaba našeg prvog tima, predsjednik i članovi uprave, te Slobodine legende Dževad Šećerbegović i Nihad Mujezinović.

    “Danas smo imali čast i zadovoljstvo ugostiti delegaciju strucnog štaba naše nacionalne selekcije na čelu sa selektorom gospodinom Farukom Hadžibegićem i prvim saradnikom gospodinom Mehmedom Janjošem. U izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atrmosferi, selektor nas je upoznao sa svojim budućim aktivnostima kao i sa željom da se unaprijedi dosadašnji način komunikacije izmedu klubova Premijer lige BIH i NFSBIH. Samim time što je na svoju inicijativu organizovao sastanak sa predstavnicima našeg kluba, selektor je pokazao drugačiji pristup prema klubovima domaće lige što će vjerujem, rezultirati mnogo boljoj saradnji u budućnosti”, istakao je Elmir Šećerbegović predsjednik UO FK Sloboda.

  • Realizacijom projekta obnove terena na nekolicini stadiona u našoj zemlji stiču se uslovi i za kvalitetnije igre u domaćem prvenstvu. Ovo je svakako ohrabrenje i za selektora koji vjeruje da će u skorije vrijeme u reprezentaciji BiH moći računati na značajniji broj fudbalera iz domaćeg prvenstva.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje