Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hadžibegić: “Imam povjerenja u igrače, idemo sa namjerom da osvojimo maksimalan broj bodova”

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u Zenici, a medijima se obratio selektor Faruk Hadžibegić.

“Izuzetno sam zadovoljan željom i motivacijom reprezentativaca koji su do sad došli na ovo okupljanje. Evidentno je da žele na što bolji način da predstave dres sa nacionalnim grbom. Vidjećemo kad svi dođu u kakvom su stanju, nadam se da će svi biti zdravi.

Želja nam je da osvojimo šest bodova u predstojeće dvije utakmice. Imam povjerenja u igrače i idemo sa tom namjerom da osvojimo maksimalan broj bodova. Neće biti lako, protivnici su iskusni i igrači im nastupaju u dobrim klubovima. Shvatamo ih sve ozbiljno i daćemo sve od sebe da pobijedimo”.

O selekciji Islanda selektor kaže:

“Gledali smo njihove prijateljske utakmice sa Švedskom i Estonijom iako nisu bili kompletni. Nedostajalo im je većina igrača koji će igrati protiv nas.

Uglavnom, to je ekipa koja igra agresivno i mnogo su motivisani. To je iskusna selekcija i vidi se da imaju izraženu želju da naprave dobar rezultat. Moramo biti oprezni, ali ambicije naše ekipe moraju biti veće nego njihove”.

Hadžibegić je još dodao:

“Nemamo puno vremena, igrači tek dolaze i nećemo imati dovoljno treninga. Ali tako stvari stoje. Imamo dovoljno igrača, siguran sam da će biti spremni i motivisani da napravimo najbolji rezultat.

Vjerujem da ćemo naći najbolje rješenje i vidjećemo sa kojim ćemo reprezentativcima nastupiti u sljedećim utakmicama”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje