Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Guardiola: Ako hoćeš trofej Lige prvaka, moraš da pobijediš Real

Preuzmite sliku

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola je poslije plasmana ekipe u polufinale Lige prvaka rekao da ko hoće da postane prvak Evrope, mora da pobijedi Real.

City će se u polufinalu sastati sa Realom iz Madrida, koji je eliminisao Chelsea, a mnogi smatraju da je upravo ovaj duel finale prije finala.

“Mislim da svi klubovi na svijetu imaju isti osjećaj: ako želiš da osvojiš trofej Lige prvaka, moraš da pobijediš Real. Nekada je to važilo za Barcelonu, ali sada su Madriđani ti koji se pitaju“, rekao je Pep poslije trijumfa nad Bayernom.

City je lakše od očekivanog eliminisao ekipu Bayerna, sve je bilo jasno već poslije prve utakmice kada su Građani slavili sa 3:0.

“Sretan sam što smo treću sezonu zaredom došli do polufinala. Ukupnih 4:1 ne odražavaju pravo stanje stvari u dvije utakmice, koliko je Bayern bio dobar, snažan, sa dobrim idejama. Impresioniran sam. U ovom takmičenju sve je u detaljima“.

Na kraju je spomenuo i Erlinga Haalanda koji je promašio penal u Minhenu, ali je kasnije ipak postigao gol na utakmici.

“On ima samo 22 godine, a već je nevjerovatna mašina. Naučiće lekciju iz promašenog penala, ali ona njegova završnica je bila veoma, veoma dobra“, kaže Pep Guardiola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje