Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gradski derbi u futsalu okupio veliki broj navijača u Mejdanu: Sloboda u dramatičnoj završnici savladala Salines

Preuzmite sliku

Gradski derbi u Tuzli uvijek nosi puno neizvjesnosti, tenzija i izaziva veliku pažnju futsal javnosti u Bosni i Hercegovini. Tako je bilo i ovoga puta, prvenstveno jer se klubovi nisu mogli složiti oko termina utakmice. Sloboda je tražila odlaganje zbog velikog broja bolesnih igrača, ali do tog odlaganja ipak nije došlo, prenosi Futsal.ba.

Prvu ozbiljniju šansu imala je Sloboda, oduzeo je Hodžić loptu odigrao za Zulića, ali Isanović ga ruši i dobija žuti karton, bila je to dobra prilika da se iz prekida ugrozi go Jašarevića, ali šut Zulića završava u bloku.

Pokušao je Salines sa golmanom igračem od 7. minuta, ali nije im se to isplatilo. Izgubili su loptu a to je najbolje iskoristio Meša Ramić koji pogađa za 0:1.

Prvu ozbiljniju šansu Salines je imao u 10. minutu, predriblao je Radujković svog čuvara i vratio Isanoviću na šut, ipak on šutira pored gola. Minut kasnije i Kadić je imao dobru šansu, ali Čizmić to brani iz neposredne blizine.

Ta inicijativa Salinesa krunisana je u 12. minutu kada je Smajić rolnuo svog čuvara i pogodio špicem sa 7 metara za 1:1.

Ponovo majstorija Ramića, gurnuo je loptu na svoju lijevu nogu i snažno šutirao iz zaista velike udaljenosti, a lopta ulazi uz samu stativu gola i to je 1:2 za Slobodu Kompred.

Nova greška Salinesa, izgubili su čistu loptu, a majstor za asistencije Mahir Hodžić pronalazi na drugoj stativi samog Nevresa Okačića koji loptu šalje u praznu mrežu za 1:3.

Imao je Salines dvije odlične šanse u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali pokušaj Imširovića odbranio je Čizmić, a Avdića zaustavila je stativa. Na pauzu se otišlo sa 1:3.

Osam sekundi u drugom poluvremenu bilo je dovoljno Salinesu za go. Izašao je Smajić sam ispred Čizmića i majstorski ga “bocnuo” za 2:3 i njegov drugo pogodak večeras.

Imala je Sloboda korner, izao je Čizmić sa svog gola i dobio loptu, šutirao, ali nije to baš najbolje uradio i lopta odlazi Avdiću koji sa svojih 6 metara pogađa mrežu Slobode za izjednačenje 3:3.

Preuzeo je Salines inicijativu i go Kompreda visi u vazduhu. U nekoliko navrata Radujković je nanizao čitavu odbranu ali stativa se dva puta ispriječila. Imao je Todorić dobar pokušaj iz vana ali to je Čizmić odbranio. Treću stativu pogodio je Čorhodžić koji je sebi stvorio odličnu priliku.

U 35 minutu ostaje Salijnes bez Isanovića, koji dobija drugi žuti karton. Ipak nisu izdržali i taman kada je trebao da im se vrati igrač primili su go. Strijelac je bio Slaven Matijašević za 3:4, tri minute prije kraja utakmice.

Minut kasnije pravi Salines još jednu veliku grešku, mijenjali su se golmani na golu a to je iskoristio Zulić koji uvećava vodstvo na 3:5.

Dva minuta prije kraja uzvraća Salines i sa viškom postiže go za 4:5, a strijelac je bio Mujić. Ipak nije mogao Salines više od toga do kraja utakmice i ovoga puta Slovoda Kompred odnosi 3 veoma važna boda u borbi za opstanak.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,