Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gluha djeca se zahvalila Džeki na posvećenom golu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Uoči kvalifikacione utakmice BiH – Estonije kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko bio je gost Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo i po prvi puta u BiH dao je ekskluzivni intervju na zankovnom jeziku uz pomoć osobe koja je znakovnim putem prenosila njegove riječi.

Pogledajte šta je naš kapiten poručio navijačima i gluhim osobama pred utakmicu sa Estonijom.

Dijamant se u 23. minuti sa bijele tačke upisao u strijelce na utakmici protiv Estonije nakon čega je poručio da pogodak posvećuje gluhonijemim navijačima Zmajeva.

Nakon susreta u izjavi za medije kapitenom naše fudbalske reprezentacije je kazao: “Ovaj gol što sam postigao posvećujem gluhim osobama i informativnom centru za gluhe, koji su večeras bili naši navijači. Ovo je najmanje što smo mogli za njih napraviti“, rekao je Džeko.

Danas su Ella i Emil Franković u ime svih učenika Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo na najljepši način zahvalili našem dijamantu Edinu Džeki na “golu s posvetom”. (Tuzlanski.ba)

Džeko je i na ovaj način potvrdio da je osim vrsnog napadača i veliki humanista spreman u svakom trenutku posvetiti pažnju onima koji vole njega i reprezentaciju Bosne i Hercegovine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,