Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare tvrde da su dobili 70 ulaznica za derbi sezone, iz Stupčanice upućen demant

Preuzmite sliku

Drugoplasirana Stupčanica i lider Sloboda će u nedjelju (14. april) u Olovu igrati derbi sezone u Prvoj ligi FBiH.

Navijači Slobode popularne Fukre su se oglasili saopštenjem u kojem su istakli da su dobili samo 70 ulaznica za ovaj meč.

“Danas smo dobili depešu od NK Stupčanica Olovo u kojoj nam je saopćeno da je našim navijačima obezbjeđeno 70 ulaznica za, po mnogima, utakmicu sezone, utakmicu dva direktna konkurenta za ulazak u Premijer ligu BiH.

Kao navijačka skupina, nikada se nismo žalili na organizacije gostujućih utakmica, ali u ovoj situaciji želimo da ukažemo na sramotan potez rivala iz Olova”, naveli su iz navijačke grupe Fukare Tuzla.

Ipak, iz Stupčanice su demantovali spomenutu informaciju te poručili da je Slobodi dostavljeno 300 ulaznica za njihove navijače.

“Svjedoci smo sve većeg pritiska na naš klub od pojedinih medija, pojedinih klubova zajedno sa svojim navijačkim skupinama kao i pojedinih “sportskih” radnika, kako bi naštetili ugledu našeg kluba, te minimizirali sve sportske uspijehe proteklih godina.

Tako je danas u javnost izašla informacija kako je naša uprava za utakmicu protiv Slobode odobrila samo 70 ulaznica za gostujuće navijače. Ovom prilikom demantujemo te laži, te je na adresu fudbalskog kluba Sloboda poslana informacija da im je odobreno 300 ulaznica.

A ako poznajemo propozicije NS FBiH, dolazimo do zaključka da su gosti dobili puno veći broj ulaznica od propisanog. Naš klub će nastaviti da radi pozitivne stvari i u budućnosti i neće podleći pritiscima i lažima neprofesionalnih portala“, poručuju iz NK Stupčanica.

Sloboda je lider u Prvoj ligi FBiH sa 47 bodova nakon 20 odigranih kola.

Ekipa Stupčanice je druga sa četiri boda manje.

Plasman u Premijer ligu BiH izborit će prvoplasirana momčad iz Prve lige FBiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje