Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare Tuzla: Svi na sjever, Sloboda nas treba!

Preuzmite sliku

U okviru 24. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Slobode će na Tušnju ugostiti ekipu Sarajeva.

Ovaj meč je od velike važnosti za obje ekipe. Gostima su novi bodovi neophodni u borbi za plasman koji osigurava nastup u Evropi dok s druge strane ekipa Slobode želi što prije osigurati opstanak u ligi.

Fudbaleri Sarajeva će u ovom susreti imati podršku oko 500 svojih navijača koji su najavili dolazak. Međutim, prema svemu sudeći veliku podršku će imati i domaći fudbaleri od strane najvatrenijih navijača “Fukara” koji proteklih dana putem parola širom grada i društvenih mreža pozivaju sve članove da se okupe u što većem broju kako bi bili 12-ti igrač crveno-crnih.

Svi na sjever“, “Sloboda nas treba“, Juriš Tuzlaci” – samo su neke od parola koje su postavljene u gradu pred duel dobro znanih rivala.

Fukare su objavile i najavni video pred derbi između Slobode i Sarajeva kako bi motivirali publiku da stadion ispune do posljednjeg mjesta.

Sjeverna tribina odakle će Slobodu bodiriti njeni najvatreniji navijači proteklih dana je dodatno uljepšana odnsono betonski zidovi su ofarbani u crvenu boju.

  • Sloboda je pod trenerskom palicom novog šefa stručnog štaba Danijela Pranjića već odigrala jedan prijateljski meč u kojem su na gostujućem terenu savladali golovima Adija Alića tim Voždovca u gostima rezultatom 2:1.

    Pranjić je reprezentativnu pauzu iskoristio kako bi što bolje upoznao ekipu i taktički je pripremio za utakmicu protiv Sarajeva.

    Sutra će u klupskim prostorijama na stadionu Tušanj biti upriličena i press konferencija na kojoj će biti i zvanično najavljen meč protiv Sarajeva.

    Utakmica između Slobode i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju 02. aprila od 16:00 sati. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,