Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare Tuzla: Saopštenje povodom održane konferencije za medije

saopstenje-fukare
Preuzmite sliku

Nakon održane konferencije za novinare sa jasnim stavom u javnost istupa i navijačka skupina Fukare Tuzla

\"saopstenje-fukare\"Danas se u prostorijama JU Stadion Tušanj održala konferencija za novinare na kojoj su se zvjezde tuzlanskog fudbala „Mersed Kovačević, Fuad Mulahasanović i Dževad Šećerbegović\”, obratili prisutnim novinarima kako bi širu javnost upoznali sa svojim namjerama vezanim za reorganizaciju klupske uprave i vraćanje Slobode u ruke stabilnog i transparentnog upravljanja.

Na konferenciji za medije prisustvovali su vođe i članovi navijačke skupine \”Fukare Tuzla\”, koji nakon danas održane konferencije u javnost izlaze sa sljedećim stavovima:

Bez obzira na budući sastav i rukovodstvo kluba, navijačka skupina \”Fukare Tuzla\” u narednom periodu želi da ima uvid u apsolutno sva dešavanja i aktivnosti koje se vode u i oko fudbalskog kluba Sloboda Tuzla. Način upravljanja mora biti transparentan kao i preuzimanje odgovornosti za svaku eventualnu neregularnost u klupskom vođenju.

Navijačka skupina „Fukare Tuzla\” pruža punu podršku velikanima tuzlanskog fudbala: „Mersedu Kovačeviću – Mesketu, Dževadu Šečerbegoviću – Šečeru i Fuadu Mulahasanoviću – Lici\”, u namjeri da izvrše apsolutnu reorganizaciju kluba u svim segmentima kako bi se Sloboda što prije vratila u Premijer ligu i u sami vrh BH fudbala.

Obzirom da mi kao navijačka skupina koja je apsolutnu odanost klubu pružala tokom čitave sezone 2011/2012 cijenimo zalaganje trenera Abdualaha Ibrakovića u momentima kada niko nije želio preuzeti rukovođenje timom. Pružamo neospornu podršku i povjerenje treneru Ibrakoviću za nastavak trenerskog angažmana u narednim sezonama.

\"sloboda-press\"

Obzirom da se bliže lokalni izbori, navijačka skupina \”Fukare Tuzla\” u javnost iznosi i slijedeći stav: „Kao ozbiljna, apolitična i organizovana skupina navijača niti jednoj političkoj partiji i niti jednom kandidatu za načelnika Općine Tuzla javno ne pružamo niti ćemo pružati podršku. Svim kandidatima želimo da svoje ambicije ostvaruju na osnovu ličnih programa i kvaliteta. Svako svojatanje navijačke skupine \”Fukare Tuzla\” kao političke podrške prema bilo kome, smatrat ćemo apsolutno nekorektnim istupima.

U bilo kojem novom sazivu budućeg rukovodstva, skupštine i upravnih organa FK Sloboda, navijačka skupina „Fukare Tuzla\” kategorično zauzima stav da ne želi vidjeti gospodina Bahrudina Bajramovića.

Zvanična saopštenja za javnost navijačke skupine „Fukare Tuzla\” u narednom periodu objavljivat će se na web portalu Tuzlanski.ba, svaka izjava u kojoj su potpisani članovi naše navijačke skupine na drugim web i printanim medijima ne mogu se smatrati zvaničnim stavovima i politikom naše navijačke skupine (preuzimanje saopštenja je dozvoljeno bez mijenjanja teksta bilo kojeg dijela naših budućih saopštenja). Oficijelna facebook prezentacija navijačke skupine \”Fukare Tuzla\” je facebook.com/FukareTuzla87 stoga saopštenja, izjave i statusi na bilo kojoj drugoj Facebook prezentaciji ne predstavljaju zvanični stav naše skupine.

Vođe navijačke skupine Fukare Tuzla: Mirza Karać i Indir Halilović

U prilogu video zapis sa današnje press konferencije, Izjave – Meske, Lica, Šećer:

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: