Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaler koji je nastupao za Tuzla City proglašen najboljim strijelcem Afričkog kupa nacija, a onda je uslijedio šok

Preuzmite sliku

Emilio Nsue na nedavno završenom Afričkom kupu nacija okitio se epitetom najboljeg strijelca tog takmičenja nakon što je postigao pet pogodaka i svoju selekciju predvodio do osmine finala, ali nakon sjajnog nastupa u Obali Slonovače, za Nsuea je uslijedio šokantan rasplet.

Naime, bivši igrač Tuzla Cityja izbačen je iz reprezentacije, ako je vjerovati inostranim medijima. Nsue je, navodno, prije, tokom i nakon takmičenja pokazivao izuzetno nepoštovanje i nedisciplinu, te je zbog toga udaljen iz reprezentacije, no on nije jedini.

Sa njim je u selekciji Ekvatorijalne Gvineje nepoželjan postao i Iban Salvador zbog sličnog ponašanja, a dvojac je izbačen iz tima nakon što je Fudbalski savez Ekvatorijalne Gvineje usvojio izvještaj selektora Juana Miche.

Za Nsuea pogotovo ovo je šokantan razvoj događaja upravo zbog sjajnog turnira kojeg je odigrao na terenu, postigavši pet golova.

Podsjećamo, Nsue je kratko nastupao i u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine. Igrao je za Tuzla City, upisao sedam nastupa i postigao jedan gol. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje