Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Sloboda uz Jahića: Bilo je uspona i padova, niko nas nije nadigrao, zahtjevi pojedinih navijača su nedopustivi

Preuzmite sliku

FK Sloboda ovom prilikom obavještava sportsku javnost, sve navijače i simpatizere crveno-crnih da podržava rad Adnana Jahića i  stručnog štaba.

“Smatramo da tokom prvih 13 kola nogometne m:tel Premijer lige BiH, fudbalere našeg kluba na zelenom terenu niko nije nadigrao, te da je Jahić izvukao ono najbolje iz trenutnog rostera koji posjeduje.

U prvoj trećini sezone bilo je uspona i padova, kojih će razumijemo biti i u nastavku sezone, međutim svjesni smo da rezultat ne može doći preko noći. Imenovanjem Jahića na mjesto šefa stručnog štaba jasno smo stvorili cilj, a to je afirmacija mladih igrača, koji će uz par iskusnijih u narednim godinama koje slijede, biti okosnica našeg tima. Želimo pružiti priliku mlađim igračima iz našeg omladinskog pogona koji je jedan od najboljih u BiH, što i rezultati pokazuju.

Nakon posljednje odigrane utakmice, u kojoj je naš tim poražen od Širokog Brijega sa visokih 3:0 na Gradskom stadionu u Banovićima, pojedini simpatizeri i navijači tražili su smjenu Jahića. Smatramo da je to u ovom trenutku nedopustivo i pružamo punu podršku šefu stručnog štaba koji će tu funkciju obavljati i u narednim utakmicama.

Sloboda trenutno zauzima deseto mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 12 osvojenih bodova, no smatramo da je to moglo biti znatno i više da smo imali malo sportske sreće u pojedinim utakmicama. Vjerujemo da i činjenica da svaku utakmicu igramo u gostima, zbog radova na stadionu Tušanj, je doprinijela ovakvoj situaciji i da bi osvojili više bodova na domaćem terenu.

Zahvaljujemo se i našim vjernim navijačima, koji su svaku utakmicu naš dvanaesti igrač i dodatan vjetar u leđa, ali i skrećemo pažnju da podrže trenera koji je većinu svoje igračke karijere proveo na Tušnju u crveno-crnom dresu. Na prethodnoj odigranoj utakmici mogle su se čuti razne psovke i gnusne uvrede pojedinaca prema njemu i smatramo da to svakako svojim angažmanon u klubu nije zaslužio.

Još jednom vas pozivamo da svi zajedno podržimo naš klub, igrače i stručni štab i da timu pružimo maksimalnu podršku u utakmicama koje slijede”, navode u saopštenju iz FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje