Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK „Sloboda“ Tuzla: Saopštenje za javnost

sloboda-tusanj-pun
Preuzmite sliku

Povodom nemilih scena koje su se dogodile za vrijeme utakmice FK „Sloboda” Tuzla i NK „Branitelj” Mostar na kojoj su navijači FK „Sloboda” Tuzla prekinuli utakmicu ulaskom u teren, na osnovu čega je suspendovan stadion Tušanj, FK „Sloboda” Tuzla izdaje sopštenje za javnost:

sloboda-tusanj-pun

U ime FK „Sloboda” Tuzla izražavamo najiskrenije žaljenje svim iskrenim navijačima i ljubiteljima FK „Sloboda” Tuzla za nemile incidente koji su se desili za vrijeme utakmice od strane jedne grupe tzv. „navijača” koji su naštetili ugled našeg kluba.

Ovom prilikom pozivamo policiju da se aktivno uključi u rješavanju ovog slučaja, te da se izvršioci adekvatno kazne, a njihova imena budu javno objavljena.

Upravni odbor od dana formiranja 15.07.2012. godine je zatekao igrački pogon i stručni štab koji su obavljali trenažni proces, te je za vrlo kratko vrijeme obezbjedio slijedeće uslove:

– Omogućen je odlazak na pripreme na Zlatiboru, na prijedlog stručnog štaba

– Isplaćene dvije plate igračima i stručnom štabu

– Izvršena isplata šefu stručnog štaba uz sporazumni raskid u iznosu od 7.500,00 KM

sloboda-trening5Obzirom da je Upravni odbor zatekao igrače i stručni štab koji je formiran od ranije Uprave, da su gotovo svi igrači koji su igrali u Premijer ligi napustili Slobodu, data je puna podrška radu stručnog štaba uz obavezu i utvrđene ciljeve, a to su formiranje stabilne ekipe i vraćenje u Premijer ligu. Odabir i dovođenje igrača je bio isključivo u ingerenciji ranijeg stručnog štaba prije stupanja nove Uprave.

Svjesni smo činjenice da će Klub platititi veliku cijenu za incident koji su izazvali tzv. „navijači”, koji su od početka ove godine do danas koštali Klub na ime kazni 5.000,00 KM, ne računajući novčanu kaznu za zadnju utakmicu.

FK „Sloboda” Tuzla obavještava sve ljubitelje Kluba da od naredne utakmice neće biti besplatnih karata za navijače te ćemo tražiti od MUP-a i izvođača radova na novoj tribini, da se zabrani upotreba iste do konačnog završetka, jer pomenuta tribina nije predmet dijela infrastrukture za koju je izdat certifikat.

Uprava FK „Sloboda” Tuzla u narednom periodu obavjestit će javnost o zatečenom stanju u Klubu, te također obavjestiti ko je zaduživao Klub i na koji način je sklapao Ugovore – transfere sa igračima koji su kasnije odlazili i tužili Klub, kao i pravna i fizička lica koja potražuju finansijska sredstva od Kluba na ime pozajmica.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: