Četvrtak, 2. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Faruk Hadžibegić objavio odlične vjesti: “Sead Kolašinac će doći na okupljanje reprezentacije”

Preuzmite sliku

Sead Kolašinac (29) će doći na okupljanje reprezentacije BiH uoči utakmica protiv Islanda i Slovačke, iako je njegov nastup upitan zbog povrede.

Ovo je potvrdio selektor Faruk Hadžibegić (65) na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Kolašinac se povrijedio u nedjelju u duelu njegovog Marseillea i Strasbourga, a selektor ističe da će naša ljekarska služba pregledati Seada po dolasku u BiH te će tada odlučiti da li će igrati spomenute mečeve.

“U dogovoru sa našim igračem, Sead Kolašinac će doći na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci.

Po njegovom dolasku, naša ljekarska služba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede.

Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, sto je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima.

Ono sto je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari.

Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu”, poručio je selektor.

Inače, BiH će 23. marta u Zenici igrati protiv Islanda meč prvog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024.

Tri dana kasnije izabranici Faruka Hadžibegića gostovat će Slovačkoj u Bratislavi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje