Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fanatikosi ogorčeni: FS BiH ponovo nije čestitao Dan nezavisnosti

Preuzmite sliku

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine jučer nije čestitao Dan nezavisnosti BiH što je ponovo izazvalo žestoke reakcije bh. javnosti i duboko uvrijedilo navijače reprezentacije.

Već drugu godinu uzastopno, NS/FS BiH nije čestitao državni praznik, a tim povodom BH Fanaticosi su objavili oštro saopštenje.

Posebno su prozvali generalnog sekretara saveza.

“Čestitamo Dan nezavisnosti i ove godine na istu adresu, a posebno ‘uvaženom’ sekretaru Adnanu Džemidžiću.

Kada nemate ni zrno karaktera, veoma je lagano da vas gaze struje kojima Bosna i Hercegovina kao uspješna država nije cilj. Sretno da bude, crknite od muke”, stoji u objavi BH Fanaticosa i na kraju su označili stranicu NS/FS BiH.

Nakon toga oglasio se i bh. košarkaš, Jusuf Nurkić.

Dan nezavisnosti BiH čestitali su brojne sportske ličnosti, Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, mnogi sportski kolektivi, čak i njemački Schalke, ali čestitka već drugu godinu od NS/FS BiH nije došla.

Prošle godine neki čelnici FS BiH komunicirali su nam nezvanično kako se radilo o grešci zbog toga što komunikacije na društvenim mrežama za savez radi agencija iz Trebinja čiji su uposlenici jednostavno zaboravili čestitati, no sada se već svi pitaju da li se ovdje radi o miješanju politike u rad bh. fudbala.

Dan nezavisnosti BiH priznat je od Evropske ekonomske zajednice, kako se ranije zvala Evropska Unija. S obzirom da se svi u BiH slažu kako je našoj državi mjesto u Evropskoj Uniji, nema ni političkih opravdanja za ovakav potez.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: