Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evropska utakmica između Slobode i Beitara bez TV prenosa?

Preuzmite sliku

Tri dana su ostala do utakmice prvog pretkola UEFA Europa Lige između FK Sloboda i Beitar Jeruzalema koja se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici u četvrtak 30. juna od 18:00 sati. 

Nažalost, u gradu soli velike euforije pred ovaj historijski meč nema, dokaz tome je i prodajno mjesto ulaznica za utakmicu prvog pretkola Evropske lige. Iz CD Shop-a MIDO za Tuzlanski.ba je potvrđeno da se do danas prodalo svega oko 200 ulaznica, što je izuzetno malo obzirom na važnost utakmice i činjenicu da se utakmica igra za svega tri dana.

Iz navijačke skupine Fukare Tuzla saopšteno je da zbog nedostatka komunikacije sa upravom kluba i samim predsjednikom, navijači u Zenicu neće putovati organizovano, te da su razočarani ignorantskim odnosom prema najvjernijim navijačima koji su tokom cijele sezone bili podrška ekipi sa Tušnja.

Kako Tuzlanski.ba saznaje ni javni emiteri neće prenositi utakmicu sa Bilinog Polja. Navodno BHT je bio u pregovorima sa čelnicima Slobode i Zrinjskog za prenos evropskih utakmica ovih timova ali na kraju dogovor nije postignut tako da državni servis neće prenositi susrete sa Bilinog polja i utakmicu 2. pretkola lige prvaka između Zrinjskog i Legije koja će se igrati pod Bijelim brijegom.

Da li će u međuvremenu neka od privatnih TV kuća postići dogovor sa upravom kluba te obezbjediti prenos za navijače koji nisu u mogućnosti gledati utakmicu na Bilinom polju, ostaje da vidi… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje