Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emotivan trenutak u Banovićima: Eldar Mehmedović postigao četvrti gol za Slobodu protiv Igmana

Preuzmite sliku

Eldar Mehmedović, prvotimac FK Sloboda i U21 reprezentativac Bosne i Hercegovine, nakon što je samo prije sedam dana u tragičnom događaju izgubio oca i majku danas se upisao u strijelce u meču protiv Igmana.

Naime, Sloboda je u Banovićima ugostila tim Igmana iz Konjica u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Crveno crni su poveli sa 1:0 u 38. minuti golom Saida Husejinovića, na 2:0 povisio je Osmanković u 47. minuti da bi autogolom Dupovca Sloboda došla do prednosti od 3:0.

U 55. minuti glavni sudija na utakmici Irfan Peljto pokazao je na bijelu tačku u korist Slobode. Povjerenje je ukazano upravo Eldaru Mehmedoviću koji je bio precizan sa 11 metara za vodstvo Slobode od 4:0.

Nakon što je Mehmedović zatresao mrežu Igmana usljedio je emotivan trenutak kada su svi saigrači sa terena, rezervni sa klupe kao i stručni štab potrčali do Mehmedovića da mu čestitaju na golu i pruže podršku u ovim za njega teškim danima.

U međuvremenu Igman je smanjio prednsot Slobode na 4:1 preko Almira Ćubare u 72. minuti. Konačnih 5:1 na današnjoj utakmici postavio je Komazec u sudijskoj nadoknadi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje