Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emotivan govor Ćirinog sina Miroslava Blaževića zbog kojeg su mnogi zaplakali

Preuzmite sliku

Miroslav Ćiro Blažević, “trener svih trenera” pokopan je danas u Aleji velikana na zagrebačkom gradskom groblju Mirogoj gdje su ga došli ispratiti obitelj, rodbina, prijatelji i brojni sugrađani.

Miroslav Blažević, sin legendarnog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, održao je emotivan govor na komemoraciji za svoga oca u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Blažević mlađi nije mogao suspregnuti suze, a ni publika nije ostala imuna na ove riječi.

– Ovdje smo da slavimo njegov život koji je bio prekrasan. Ostvario je svoje i naše snove. Tata, meni je privilegija bila biti tvoj sin i uz tvoju karijeru biti uz tebe i upoznati ove sve divne ljude i dogodovštine i sve lijepo što si nam uspio dočarati i donijeti. Mogu samo biti sretan jer ispred sebe imam jednu veliku obitelj, a mi smo svi njegovi sinovi. Moj otac je bio čovjek koji je imao veliku ljubav prema svima i dijelio je tu ljubav bez ikakvih kompromisa. Nije imao predrasuda ni prema kome, sve je volio, obožavao je ljude i dijelio im ljubav koliko god je mogao – rekao je Blažević i dodao:

– Držao je do svojih ideala, principa, nije se tu dao nikad na drugi put odvesti. Tuđman i Hrvatska su mu dali potpuno povjerenje i bio je tu kad je on trebao njih, a bogami im je i on uzvratio na svoj način. Bosna mu je dala taj životni instinkt, švicarska preciznost, francuska virtuoznost, ali Hrvatska mu je bila sve, svetinja. Bio je istinski građanin ovog svijeta i nije se nikad razdvajao i radio nekakve razlike između malih i velikih ljudi. Volio je sve nas, volio je mamu Nenu, Katerinu, Barbaru, mene, svoju unučad Filipa, Mikaela, Vincenta, Linu, Mari, Damjana, tetu Seku, Ljubicu. Možda nije uvijek mogao biti tu, ali uvijek smo osjećali njegovu prisutnost i sigurnost, sve nam je dao. Zadnje dane je govorio da ga pustim da ode. I to je bila njegova želja, prenosi Večernji.ba.

Na kraju je zaključio:

– Otišao je svjestan do zadnjeg daha, otišao je u miru i spokojan. Ljubice, hvala ti što si bila tu za tatu do posljednjeg pogleda i što si dala tu dobrotu i cijelo svoje vrijeme. Ipak mislim da sad on tu negdje gore slaže svoju najdražu ekipu vatrenih i taj njegov pozitivan duh će živjeti uvijek i uvijek ćemo ga nositi. Jer tko je bio s Ćirom Blaževićem, njegovo srce je bilo ispunjeno. Vjerujem da je on sad tu negdje, htio bi da slavimo njegov život jer treba živjeti život kao što ga je živio moj otac. Tata, ponosan sam na tebe, živjet ćeš vječno i svi te volimo – završio je Ćirin sin.

Miroslav Blažević bio je posljednji govornik na komemoraciji. Nakon toga su se svi u dvorani ustali i, umjesto da se od Ćire oproste minutom šutnje, nekoliko minuta glasno pljeskali u spomen na legendarnog trenera.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje