Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Emir Spahić bi mogao postati novi fudbaler jednog kluba iz Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Od kako je Emir Spahić dobio otkaz u HSV-u, nije uspio pronaći adekvatan fudbalski angažman. Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine spominjao se u vezi za turskim klubovima, ali do dogovora nije došlo.

Emir Spahić se ovog ljeta spominjao kao novi fudbaler FK Sarajevo, ali iz kluba sa Koševa su demantovali ove informacije.

Popularni Spaha ovih dana boravio je u Zenici, a od izvora bliskih Tuzlanski.ba, saznajemo da je razgovarao sa ljudima iz NK Čelik. Zenički klub je u ovu sezonu ušao bez adekvatne opreme za fudbalere, bez priprema, sa trenerom koji je na raspolaganju imao potpuno novi i mladi tim sastavljen od igrača koji nisu poznati našoj javnosti.

Ipak, angažmanom privatnih biznismena ugovore sa klubom su potpisali Salčinović, Šišić, Kazazić, Kouadio i Mišić. Provjerenoj petorci se pridružio i nekada potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši igrač Viktorije Plzen Aidin Mahmutović. Klub je sa pojedinim igračima potpisivao ugovore u kojima će troškove plata snositi sponzori iz Zenice, a igrači imaju ,,gratis” ugovor sa Čelikom.

Poput Mahmutovića, Spahiću je ponuđen jedan takav ugovor, u kojem bi povratkom na Bilino Polje osigurao sigurnost u zadnjoj liniji ove ekipe. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje