Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ekipa Tuzla Cityja na gostovanju u Posušju upisala peti premijerligaški poraz

Preuzmite sliku

Fudbaleri Posušja danas su u okviru 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ostvarili vrijednu domaću pobjedu (3:0) protiv ekipe Tuzla Cityja.

Tokom prvog dijela igre, Posušaci su postigao dva pogotka. U 30. minuti mrežu ‘plavo-bijelih’ pogodio je Gabrijel Boban na asistenciju Brkovića.

U nadoknadi prvog poluvremena, isti igrač postiže svoj drugi pogodak sa bijele tačke. Zbog grubog starta direktan crveni karton dobio je fudbaler gostujuće ekipe Jasmin Čeliković.

Posušje je u drugom poluvremenu “stalo na loptu” i utakmicu privelo kraju, a u samom finišu utakmice uspjeli su postići i treći pogodak. Strijelac za konačnih 3:0 bio je Vukoja.

Ovom pobjedom Posušje je prekinulo niz bez pobjede od tri utakmice (porazi od Zrinjskog i Širokog Brijega, te remi protiv Veleža).

Nakon ovog meča, Posušje se nalazi na osmoj poziciji sa 15 osvojenih bodova, dok ekipa Tuzla Citya zauzima 5. poziciju sa osvojenih 19 bodova u 12 odigranih mečeva.

U narednom 14. kolu m:tel Premijer lige BiH, ekipa Tuzla City dočekuje Igman iz Konjica, dok će ekipa Posušja svoj meč igrati u Banjaluci protiv ekipe Borca.


Standings provided by Sofascore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje