Edin Džeko: Za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru, ja sam tu
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine na stadionu ”St. James Park” u Newcastleu večeras su obavili posljednje trening pred sutrašnji prijateljski meč s Engleskom, javlja Anadolu.

“Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Mnogo smo analizirali i međusobno razgovarali. Probat ćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu sa razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekat i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju”, rekao je Ninoslav Milenković, trener u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Edin Džeko, kapiten Bosne i Hercegovine, izazvao je veliku pažnju britanskih medija u Newcastleu.

“Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, a pogotovo tu mislim na naše sutrašnje protivnike. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i stručnog štaba, da se to dovede najedan zadovoljavajući nivo. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu, ja sam tu”, istakao je Džeko.

Prijateljska utakmica Engleska - Bosna i Hercegovina igra se sutra, 3. juna, od 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu ”St. James Park” u Newcastleu.