Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Italija je mnogo više od zemlje u kojoj igram, tu su mi sva djeca rođena

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko u intervjuu za Sport Mediaset govorio je o dešavanjima u Interu, 100. pogotku u Seriji A, ali i ljubavi prema Italiji.

Džeko već dugo igra u Italiji, a u Seriji A je proteklog vikenda stigao do 100. i 101. gola čime se pridružio velikanima jedne od najjačih svjetskih liga.

Naš kapiten se odavno navikao na život u Italiji i ovu zemlju ne smatra samo prolaznom stanicom u životu.

“Italija mi je mnogo više od zemlje u kojoj igram nogomet. Za mene to je poput mog doma. Ovdje je rođeno troje moje djece, a i četvrto će biti u januaru”, rekao je naš reprezentativac.

  • Kada je u pitanju veliko dostignuće i trocifren broj golova u Seriji A, Edin navodi:

    “Još uvijek sam tu. Osjećam se dobro kada postižem golove i pomažem timu. Jednostavno, mogu biti sretan čovjek. Dok god se tako osjećam, nastavit ću”, dodao je naš reprezentativac.

    Džeko će sutra sa svojim Interom u četvrtom kolu Lige prvaka gostovati Barceloni. To je novi zanimljiv okršaj velikana evropskog nogometa, a prošle sedmice Inter je savladao katalonski klub.

    “Igrati na Camp Nouu neće biti lako, ali mi smo jaki i moramo vjerovati u svoje mogućnosti. Moramo dati svoj maksimum i odigrati kao prije nekoliko dana”, dodaje Džeko.

  • Za kraj se Džeko osvrnuo i na formu svog kolege iz napada Intera Lautara Martineza. Argentinca pomalo kritikuju u posljednje vrijeme, ali je naš nogometaš stao u zaštitu saigrača.

    “Golovi će doći, to je sigurno. Takve stvari se dešavaju nama napadačima. Morate znati kako da ostanete pozitivni, posebno jer tim upisuje pobjede. Nadam se da će već u srijedu protiv Barcelone na Camp Nouu golovi doći. Nadam se za Lautara. Mora biti pozitivan, misliti na tim i ukoliko ne bude mislio na tim, ‘post’ će potrajati”, zaključio je Džeko za Sport Mediaset.

    Inače, “suša” Lautara Martineza traje već 10 utakmica. U tom periodu postigao je samo jedan gol, a to nije nešto što se očekuje od najskupljeg igrača tima. Ipak, Džeko je uvjeren da će se i Lautaro razigrati.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,