Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko potpisuje za Bayern

edin dzeko bayern
Preuzmite sliku

Njemački mediji su objavili kako je već izvjesno da će se Edin Džeko ponovo vratiti u Njemačku, ali ovaj put oblači dres Minhenskog Bayerna.

\"edinTransfer našeg dijamanta iz Manchester Cityja u Bayern po svemu sudeći mogo bi srušiti sve rekorde u istoriji bundeslige. Za sada nijedna strana nije otkrila detalje oko ugovora i prelaska Džeke u Bayern ali isto tako nisu ni demantovali navode njemačkih medija.

Odštetu za Edinov prelazak, Bayern je dobrim dijelom osigurao nastupima u ligi prvaka, gdje su zaradili oko 60 miliona eura. 

Poznato je da Edin Džeko već duže vremena nije bio zadovoljan svojom minutažom u Manchester Cityju, te je veliki broj utakmica ili gledao s klupe ili ulazio kao zamjena za Agüera ili Balotelija. 

Ukoliko se dogodi da naš Edin zaista preseli na Allianz Arenu, želimo mu sretan put nazad u njemačku i da svojim golovima Bayernu osigura novu titulu prvaka njemačke.

Nakon što se informacija oko Džekinog transfera pojavila u medijima, javio se Edinov agent Irfan Redžepagić koji je za sportsport.ba demantovao navode oko mogučeg transfera.

Međutim ukoliko se klubovi dogovore Džekinom agentu Redžepagiću ne preostaje ništa drugo nego da Edinu pomogne spakovati kofere za München.

Pored Džeke čelnici Bayerna takođe žele dovesti i 23-godišnjeg španskog reprezentativca i defanzivca Athletic Bilba Javija Martineza. Ukoliko bi španci pustili Javija da krene put Minhena, bavarci bi na račun Athletica trebali uplatiti odštetu za ovog igrača u iznosu između 30 i 40 miliona eura.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: