Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Abdulah Ibraković je dokazani trener i čovjek!

abdulah2
Preuzmite sliku

Pred kraj prošle godine je u sarajevskom hotelu Radon Plaza održana promocija knjige \”Moderni napadački nogomet\” autora Abdulaha Ibrakovića, koji je danas preuzeo vruću stolicu na Tušnju.

\"abdulah2\"Pred više desetina uglednih zvanica iz svijeta sporta, novinarstva, kulture i politike, Ibraković je predstavio svoju knjigu \”Moderni napadački nogomet\”, čiji je promotor bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Prisjetimo se intervjua sa Edinom u povodu izlaska knjige \”Moderni napadački nogomet\”

Koliko će, prema Vašem mišljenju, knjiga Abdulaha Ibrakovića \”Moderni napadački nogomet\” značiti za trenere u BiH?

Ekipe koje gaje napadački stil nogometa po običaju igraju najatraktivnije. Drago mi je što je Abdulah Ibraković obradio ovu temu.Uvjeren sam da će pomenuto štivo poslužiti trenerima u našoj zemlji da se dodatno educiraju. Autor je objasnio šta sve treba imati jedan kompletan napadač i koliko je to važno za ekipu.

Želite reći da će bar donekle približiti sliku vrhunskog napadača budućnosti?

Svakako! Gospodin Ibraković je korak ispred svog vremena i očito je dobro upućen u tajne velikih trenera. Na izabranoj i opisanoj temi pozavidjeli bi mu mnogi svjetski stratezi.

Koliko će knjiga pomoći nogometašima, naročito iz BiH, da napreduju u karijeri?

Puno. Nadam se da će se mnogi prepoznati i da će iskoristiti objavljeno kako bi se pokušali isprofilirati kao vrhunski napadači. Međutim, najbitniji od svega je rad i samo rad, on je temelj uspjeha.

Abdulah je naveo činjenice kako treba izgledati jedan moderan nogometaš u napadu i koliko on znači ekipi. No, važno je to primijeniti u praksi, a svaki dan je novo dokazivanje.

 

\"abdulah-marjan\"

Od početka ste podržali ovaj projekt. Zašto?

Abdulah Ibraković je dokazani trener i čovjek, a opisuje stvari kroz koje sam ja već prošao. Ima moju podršku, jer mislim da radi veliku stvar, kako za sebe, tako i za mnoge trenere kojima će njegova knjiga pomoći. Također, pomoći će i budućim generacijama.

\"abulah-promocija-knjige\"

Tuzlanski.ba (foto: SportSport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: