Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko odbio sa Fenerom igrati u Rusiji

Preuzmite sliku

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH, Edin Džeko, prije nekoliko dana kao veliko pojačanje stigao je u redove turskog velikana Fenerbahcea.

Iako se još nije upoznao sa velikim brojem novih kolega iz svlačionice, turski mediji prenose kako je Dijamant već odlučio pokazati autoritet nakon odluke čelnika Fenerbahcea, koja je zgrozila mnoge.

Fener je pristao nastupiti na turniru u Rusiji, a prema pisanju turskih medija takvu odluku odbio je 37-godišnji napadač koji se navodno pobunio protiv takve odluke.

“Fenerbahce će nastupiti na nogometnom turniru PARI Premier Cup u Sankt Petersburgu. Doći ćemo u Rusiju. U ovom trenutku nema razloga da učinimo drugačije”, rekao je Selahattin Baki, član upravnog odbora Fenerbahcea, a njegovu izjavu je prenio ruski Sport24.

Turski medij “Fotospor” prenosi kako je Džeko odbio nastupiti na turniru, a u odluci mu se priključilo još nekoliko fudbalera.

Turnir bi trebao biti odigran od 1. do 15 jula, a na istom bi pored Zenita trebali nastupiti Nefci Baku i Crvena zvezda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje