Džeko nakon poraza u Ligi prvaka: Dali smo sve od sebe, ponosan sam na sve nas
Foto: Tuzlanski.ba

Finalna utakmica UEFA Lige prvaka između Manchester Cityia i Intera odigrana je na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. Pobjedu je slavio Engleski tim minimalnim rezultatom 1:0 te na taj način po prvi put osvojio titulu prvaka starog kontinenta.  

Džeko je počeo utakmicu u startnoj postavi Intera, a ovo je Dijamantu prvo finale Lige prvaka u karijeri.

Dijamant oglasio se o toj noći, rekavši da je ponosan na sve što su on i njegovi saigrači iz Intera prešli od prvog dana do Lige prvaka.

"Zaista je teško pretočiti u riječi i napisati sve emocije koje sam osjetio tokom noći u Istanbulu. Cijeli tim je oduvijek vjerovao da mogu napraviti nešto sjajno, a mi smo to zaista i učinili. Dali smo sve u svakom meču, pokušavajući da ostvarimo svoj i vaš san na terenu, ali nažalost nismo uspjeli to završiti na najbolji način na posljednjem koraku", kazao je Džeko.

Zahvalio je navijačima na podršci i priznao da su se trudili i dali sve od sebe, ali kako kaže, to nije bilo dovoljno da dođu do vrha.

"Zaista mi je žao zbog toga, i tužan zbog kluba i mojih saigrača, ali najviše zbog naših nevjerovatnih navijača koji su nas podržavali cijelu sezonu do finala gdje su bili sjajni: hvala! Trudili smo se, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno. Cijeli tim je vjerovao da možemo učiniti nešto veliko, i zaista smo to učinili. Dali smo sve od sebe, igrali smo da ostvarimo svoje i vaše snove, ali nažalost nismo uspjeli doći do vrha. Žao mi je zbog toga i tužan sam zbog kluba i mojih saigrača, ali najviše zbog naših vjernih navijača koji su nas podržavali tokom cijele sezone, a posebno tokom finalne utakmice gdje su bili nevjerovatni: hvala vam na podršci. Dali smo sve od sebe, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno", istakao je Džeko.