Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko i Tadić sastali vodećim čovjekom Fenera, poznato i šta su tražili

Preuzmite sliku

Tvrdi se da su se balkanske nogometne zvijezde Dušan Tadić i Edin Džeko, koji igraju za Fenerbahce, sastali sa predsjednikom turskog kluba Alijem Kocom i zatražili da se pojača stručni štab.

Navedeno je da su se Džeko i Tadić sastali s predsjednikom Fenerbahcea nakon izgubljene utakmice od bugarskog Ludogoretsa u Konferencijskoj ligi UEFA (Evropska nogomena federacija) i dali neke preporuke, prenose turski mediji.

U vijesti se navodi da su Džeko i Tadić, koji su se sastali s predsjednikom “Žuto-plavih”, pohvalili rad trenera Ismaila Kartala, ali su rekli da je neophodno pojačati stručni kadar.

Opet, prema informacijama medija, navodi se da je najveći problem između igrača i stručnog štaba komunikacija te da se radilo na dovođenju pomoćnog trenera koji govori više od jednog stranog jezika.

Kao što je poznato, Edin Džeko se nije rukovao s trenerom İsmailom Kartalom prilikom izlaska iz igre u 84. minuti ligaškof susreta u Turskoj koji je s Adana Demirsporom završio neriješenim rezultatom (0:0).

Međutim, bosanskohercegovačka zvijezda je prišla svom treneru na letu prilikom povratka kući.

“Potez koji sam napravio dok sam dolazio do bočne linije nije bio usmjeren prema tebi. Imao sam istu reakciju kada je moj vlastiti učinak bio ovakav u ekipama za koje sam prije igrao. Kao što sam rekao, nisam vas želio nepoštovati”, navodno je rekao Dijamant.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,