Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Bursać: Kako je čudesna nacija na Mundijalu u Kataru održala moralni čas

Preuzmite sliku

Japance, one na terenu i oni na tribinama stadiona Al Janoub, teško je pogodio poraz i ispadanje od fudbalske reprezentacije Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Nakon herojskih odbrana hrvatskog golmana Dominika Livakovića, i pobjede Vatrenih, Japanci su u suzama izašli sa terena, a brojni navijači reprezentacije zemlje izlazećeg sunca također su bili potreseni.

Ugladni novinar i kolumnista Dragan Bursać podijelio je na svom Facebooku fotografiju na kojoj selektor Japana Hajime Moriyasu, kao što je dio japanske kulture, poklonio pobjednicima meča, navijačima ali i njegovim izabranicima koji su se borili do samoga kraja.

“Selektor Japana, Hajime Moriyasu, nakon poraza, poklonio se navijačima i igračima Hrvatske. Sve što napišem za ovu čudesnu naciju koja drži moralni čas ostatku planete, malo je!, napisao je Bursać.

Japan je jedno od najugodnijih iznenađenja Mundijala. U prvom kolu grupne faze savladali su Njemačku sa 2:1, zatim su iznenađujuće poraženi od Kostarike 1:0, a u posljednjem kolu takmičenja po grupama obezbijedili su prolazak u osminu finala pobjedom nad Španijom nakon novog preokreta. Na kraju je bilo 2:1. (Foto: Reuters)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,