Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dinamo snažno osudio nerede u Atini u kojima je preminula jedna osoba

Preuzmite sliku

GNK Dinamo snažno je osudio nerede koji su se sinoć dogodili u Atini u kojima su, prema izvješćima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, izgrednici iz Hrvatske bili uključeni u incident s navijačima grčkog nogometnog kluba AEK.

“Takvi događaji nisu u skladu s vrijednostima i etikom koje promičemo kao klub i zajednica. Kao sportska organizacija, uvijek smo posvećeni promicanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima”, napisao je u utorak GNK Dinamo na svojim službenim stranicama.

Kako dodaju, neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju nogometa kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Vezano | Poginuo mladić u tuči huligana zagrebačkog “Dinama” i atinskog “AEK”-a

“Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tijekom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskrenu sućut obitelji preminule osobe”, stoji u objavi.

Još su jednom napomenuli i pozvali sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donijela odluku da se obje utakmice igraju bez gostujućih navijača.

Na kraju su napisali da GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i suradnju.

Podsjećamo, grčki navijač atinskog nogometnog kluba AEK nasmrt je izboden tijekom sukoba s navijačima hrvatskog zagrebačkog Dinama u noći s ponedjeljka na utorak, saopćila je grčka policija. Nakon nasilnih sukoba uhapšene su 83 osobe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje