Utorak, 30. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Detalji sukoba Ibričića i sudije: “Znam šta ti žena radi i da imaš dijete, zato pripazi”

Preuzmite sliku

Disciplinska komisija FS BiH je krajem marta odredila žestoke kazne za FK Sarajevo jer je tim sa Koševa napustio teren na revanš meču četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca.

Danas su u službenom glasniku FS BiH objavljene odluke Disciplinske komisije i dodatno je pojašnjeno zbog čega sportski direktor FK Sarajevo Senijad Ibričić dobio kaznu.

“Senijad Ibričić je prije početka revanš meča četvrtfinala Kupa BiH, takmičarska sezona 2023/24, između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka, igrane dana 13.03.2024. godine, oko 16 sati ušao u svlačionicu za službena lica utakmice-sudije i glavnom sudiji utakmice se obratio riječima: ‘Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!’- nakon čega se udaljio iz svlačionice, te je na prethodno opisan način upotrijebio prijetnju radi vršenja pritiska na službeno lice utakmice“, piše u odluci Disciplinske komisije FSBiH.

Dalje se navodi da je Ibričić u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena ustao sa klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno sa glavnim trenerom Rožman Simonom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru, te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike ‘Idemo napolje’, pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru, te je na prethodno opisan način počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren za igru, usljed čega je predmetna utakmica prekinuta i nije nastavljena.

Ibričiću je kao drugom pomoćnom treneru u skladu sa članom 35 Disciplinskog pravilnika FSBiH izrečena jedinstvena kazna zabrane vršenja funkcije u trajanju od sedam mjeseci i novčana kazna od 3.000 KM.

Podsjetimo, predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić je kažnjen zabranom vršenja funkcije u fudbalu od trajanju godine dana te novčanom kaznom od 2.000 KM.

Trener Bordo tima Simon Rožman je uslovno suspendovan na tri mjeseca i novčano kažnjen sa 2.000 KM.

Spomenimo da je Sarajevo trenutno peto na tabeli PL BiH sa 37 bodova.

Izabranici Simon Rožmana u subotu od 20,45 sati na svom terenu igraju protiv Igmana utakmicu 25. kola.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,