Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Deset zanimljivosti o novom treneru Slobode: Zbog prelaska u Bayern ostao bez 700 hiljada eura

Preuzmite sliku

Klupu tuzlanske Slobode preuzeo je bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, gdje će do kraja sezone pokušati ostvariti što bolji rezultat sa crveno-crnima. 

Prije nešto više od godinu dana gostovao je u Podcast Inkubatoru, gdje je opisao svoj prvi susret sa jednim od najboljih nogometaša svijeta – Thomasom Müllerom.

“Rekao sam Oli, ako on bude igrač, ja se ostavljam nogometa”, ispričao je kroz smijeh.

Vezano | Danijel Pranjić novi šef stručnog štaba crveno-crnih

Danijel Pranjić počeo se baviti tenerskim poslom prije dvije godine kada je na Kipru još kao igrač bio i trener Omonie Psevdu.

U nastavku vam donosimo 10 zanimljivosti iz karijere novog trenera Slobode: 

1. Osvojio je 11 naslova prvaka u svojoj karijeri, uključujući tri naslova u Hrvatskoj s Dinamom Zagrebom, tri naslova u Nizozemskoj sa SC Heerenveenom i pet naslova u Njemačkoj s Bayern Münchenom.

2. Tokom karijere je igrao na nekoliko pozicija, ali najbolje je igrao na poziciji lijevog bočnog, gdje je pokazao svoje izvrsne ofanzivne sposobnosti.

3. Bio je dio hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, a također je nastupao i na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008. godine.

4. Njegov najveći transfer u karijeri bio je prelazak u Bayern München za 7 miliona eura.

5. Tokom svoje karijere Pranjić je postigao više od 50 golova za klubove u kojima je igrao.

6. Njegov najbolji prijatelj je hrvatski nogometaš Ivica Olić, s kojim je igrao u Dinamu Zagrebu, Bayernu i reprezentaciji Hrvatske.

7. Nakon završetka igračke karijere, Pranjić se posvetio trenerskom pozivu te je postao trener u hrvatskom klubu NK Croatia Sesvete.

8. Vodio je hrvatske niželigaše Dubravu i Trnje.

9. S partnerom i autorom projekta Ivanom Rukavinom pokrenuo je jedinstven televizijski sportski serijal ‘Utakmica života’ u sklopu kojeg se pratio korak 30 igrača, a jednom od njih se pružila i druga prilika za uspjeh.

10. Pranjić je diplomirao na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, a također govori i nekoliko jezika, uključujući engleski, njemački i nizozemski. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje