Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Delegacija FK Sloboda posjetila mezar Sakiba Malkočevića: “Legenda sa Tušnja nikada neće biti zaboravljena”

Preuzmite sliku

Delegacija Fudbalskog kluba Sloboda danas je obilaskom mezara i polaganjem cvijeća, prisjetila se našeg legendarnog trenera Sakiba Malkočevića.

Sakib Malkočević nas je nažalost napustio prije dvije godine, na današnji dan u 55. godini života. Jedan je od najuspješnijih selektora Bosne i Hercegovine koji je U-17 reprezentaciju čak tri puta odveo na Evropsko prvenstvo, a šest puta je igrao u Elitnom krugu kvalifikacija.

  • Kao trener sa dosta uspjeha vodio je i matični klub, svoju Slobodu, u kojoj je bio i šef Omladinskog pogona i koordinator tima. Cijelu svoju igračku karijeru nastupao je u crveno-crnom dresu, a trenerskim poslom počeo se baviti 2003. godine. Kao šef stručnog štaba vodio je našu ekipu i u evropskim takmičenjima. Dva puta u Intertoto kupu i jednom u Kupu Uefa, a osvojio je i titulu prvaka BiH kao trener juniora 2011.godine.

  • Njegovu ljubav prema Slobodi bilo je teško opisati, a vrlo rado se sjećamo njegove izjave koja to djelimično opisuje.

    “Ja sam na kraju osnovne i tokom srednje škole, a pohađao sam Ekonomsku školu u Tuzli, išao na utakmice Slobode. Sjećam se da sam cijelu sedmicu sakupljao novac koji su mi roditelji davali za užinu kako bih na kraju sedmice mogao kupiti ulaznicu za utakmicu. Lijepa slika me privukla Slobodi. Pun stadion, dobra igra ekipe sa kraje sedamdesetih, uvijek puno golova. Ja sam se zaljubio u Slobodu i čak u jednom trenutku, dok sam sa tribina gledao te čuvene igrače, u meni se javila želja da zaigram na ovom stadionu“ , istakao je Malkočević jednom prilikom.

  • Delegacija našeg kluba, danas je posjetila mezar našeg legendarnog trenera. Polaganjem cvijeća odali su mu počast i ovom prilikom istakli kako nikada neće biti zaboravljen, kao ni sve ono što je tokom svog života uradio za FK Sloboda.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje