Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

De Gea primio najbizarniji gol u karijeri

Preuzmite sliku

Manchester United sinoć je na Old Traffordu ugostio Everton u meču FA Kupa i savladao ga sa 3:1, ali utakmica će ostati upamćena po golu koji je primio David de Gea i propisno se obrukao

Zbog nevjerovatne greške Davida de Gee, on je vjerovatno primio najbizarniji gol u karijeri.

Poveo je United jako rano preko Antonyja, kojem je asistirao Rashford. Bilo je to u 4. minuti i Đavoli su već imali 1:0.

Deset minuta poslije dolazi do pomenute scene s De Geom. Igrač Evertona je uputio jedan naizgled bezazlen udarac gotovo iz mrtvog ugla, a De Gea je reagovao na nevjerovatan način i koljenima pokušao odbiti loptu dok je bio uz stativu.

Lopta mu je prošla kroz noge i odbila se do Conora Coadyja, koji je s manje od metar zakucao u mrežu za 1:1.

Na sreću po De Geu, njegova greška na kraju nije koštala ekipu. Coady u 52. minuti postigao autogol i vratio Unitedu vodstvo. Bilo je to za 2:1, a konačan rezultat je u sedmoj minuti nadoknade, golom iz penala, postavio Rashford.

Inače, De Gea je večeras ušao u historiju tima s Old Trafforda, jer je dospio na deseto mjesto na listi igrača s najviše nastupa ikada u dresu Uniteda.

Za De Geu je ovo bio čak 511 nastup za United, a ispred njega je Denis Irwin sa 529. Na prvom je mjestu, naravno, Ryan Giggs sa 963 nastupa.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,