Subota, 4. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Darko Mitrović: Čeka nas utakmica protiv ozbiljnog protivnika

Preuzmite sliku

U konferencijskoj Sali na stadionu Tušanj danas je održana konferencija za medije FK Sloboda povodom utakmice 6. kola 1. lige FBiH protiv NK Stupčanica Olovo.

Prisutnim novinarima obratili su se pomoćni trener Darko Mitrović i fudbaler Luka Merdović.

Mitrović smatra da Slobodu u subotu očekuje teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika.

-Pred nama je utakmica 6. kola u kojem dočekujemo jednu kvalitenu ekipu, Stupčanica iz Olova koja je proteklih godina uložila mnogo sredstava u infrastrukturu i igrački kadar. Prošle sezone su kao debitantni u ligi završili drugi, pa očekivati je da ove godine imaju veće ambicije i da žele ići do samog kraja. Dobro su otvorili sezonu, izuzev poraza od TOŠK-a, u svim ostalim utakmicama osvajali su bodove što nam govori da nas čeka naporna i teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, izjavio je Darko Mitrović te dodao da Sloboda trenutno ima sve igrače na raspologanju.

-Što se tiče našeg igračkg kadra, svi igrači su na dispoziciji. Nemamo povrijeđenih ni kartoniranih igrača. Dosadašnji naši rezultati u kojim smo upisali pet prvenstevnih pobjeda u nizu, govori da dobro radimo. Međutim, mi smo nastavili raditi naporno i čvrsto stojimo na zemlji. Svaka nova utakmica zahtjeva istu predanost, posvećenost i trud kao i sve protekle. Mi smo napravili pet velikih koraka ka našem krajnjem cilju, ali radovati se nećemo dok ne dođemo do samog kraja, a svi znamo šta je to. U svaku utakmicu ulazimo maksimalno spremni i fokusirani na skaut protovnika, na trenažni proces gdje ništa ne prepuštamo slučaju, kazao je Mitorivć.

Sloboda ove sedmice ima gust raspored te će u sedam dana odigrati tri utakmice, ali prema riječima pomoćnog trenera igrali su spremni.

-U nedjelju u Gradačcu napravili smo određenu rotaciju prvih 11 kako bi sačuvali i osvježili igrače, a u srijedu u kupu smo izašli u kombinovanom sastavu tako da smo podijelili mintažu tako da sačuvamo energiju i svježinu. Očekujemo da ćemo biti spremni da sutra na teren izađemo spremni, pokažemo naše pravo lice i zabilježimo našu šestu pobjedu u nizu i obradujemo naše navijače koje ovom prilikom pozivam da se odazovu u što većem broju i podrže nas u sutrašnjoj utakmici protiv Stupčanice, zaključuje Darko Mitrović.

Novinarima se obratio Luka Merdović koji je u Kupu FBiH ubilježio dobar nastup te upisao asistenciju.

-Utakmica koja je pred nama je jako zahtjevna i veoma važna za obie ekipe. Sasvim je sigurno da moramo biti maksimalno fokusirani na utakmicu i na cilj, a to je pobjeda. Može se reći da sam ja još uvijek u fazi prilagođavanja ekipi, s obzirom da sam došao prije svega 15 dana, ali zahvaljujući dobrim treninzima i saigračima koji su me odmah prihvatili kao da sam tu od početka priprema, proces prilagođavanja ide veoma dobro, kazao je Merdović te dodao da je pobjeda u kupu dobra uvertira za bitan susret protiv Stupčanice.

-Odigrali smo kup u srijedu i ostvarili pobjedu koja nam je omogućila plasman u iduću fazu što je dobra uvertira za utakmicu koja slijedi sa ekipom Stupčanice koja posjeduje kvalitet i sigurno da dolaze sa velikom željom da ostvare pobjedu. Prošle sezone sam imao priliku da igram protiv njih i u finišu prvenstva sam i postigao gol koji je donio pobjedu mojoj tadašnjoj ekipi, pa se iskreno nadam da ću imati dobar učinak sutra na Tušnju, kaže Luka Merdović koji je pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu.

-Naravno želio bih da pozovem i naše navijače da dođu u što većem broju i pruže podršku koja nam je veliki vjetar u leđa i zajedničkim snagama vratimo Slobodu gdje joj je i mjesto.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje